Піша мандрівка до Угорщини не вдалась: затримано чотирьох порушників кордону

Понеділок, 20 листопада 2023, 17:44

У Берегівському районі Закарпатської області прикордонники затримали двох місцевих жителів, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон, та їхніх "клієнтів".

Джерело: Держприкордонслужба

Деталі: Організатора правопорушення, його поплічника та чотирьох громадян України затримали за кілометр від держрубежу на околиці населеного пункту Холмовець.

Туди вони прибули з міста Мукачево, де кілька днів очікували на переправлення. Затримані виявилися жителями Закарпатської, Івано-Франківської та Херсонської областей.

Правоохоронці встановили, що всі вони вийшли на переправників через знайомих. За вказівками організатора, чоловіки прибули на Закарпаття, тут вичікували слушного моменту, а потім їх автотранспортом доставили у точку, звідки вони мали йти пішки в Угорщину.

Після затримання правоохоронці на місці події встановленим порядком вилучили автомобіль "Audi", яким правопорушників доставили до кордону, та мобільні телефони фігурантів кримінального провадження.

Організатора та провідника затримали. Обом уже оголошено підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Чоловіків, що намагалися незаконно дістатися Угорщини, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Тривають слідчі дії.