У Харкові знесли частину 100-річного коледжу, в який влучив дрон РФ

П'ятниця, 3 листопада 2023, 15:04

У Харкові знеструмили частину району, щоб розібрати завали коледжу, куди вночі влучив російський дрон, а також знесли аварійну частину будівлі.

Джерело: мер Харкова Ігор Терехов у соцмережах, Новини.Live Харків

Пряма мова Терехова: "Внаслідок нічних ворожих атак серйозно постраждала будівля одного з навчальних закладів міста. Зараз знімаємо контактну мережу, аби працівники ДСНС мали змогу розібрати завали зсередини. Рух трамваю №27 на цій ділянці, відповідно, на деякий час зупинений. 

Інженерні комунікації не пошкоджені, але до усунення певних труднощів у частині Основʼянського району працюватиме аварійний режим відключення електроенергії".

Деталі: ЗМІ оприлюднили відео знесення аварійної частини коледжу. 

Терехов додав, що інші влучання прийшлися на СТО та гуртожиток, у якому проживали переселенці. Також чимало шкоди завдано житловим будинкам – поряд з місцями прильотів будуть ремонтувати дахи.

По допомогу звернулися кілька людей. Вони не мають поранень, але перебувають у стані стресу. Лікарі надають їм необхідну психологічну допомогу.

фото з соцмереж Терехова

Довідково: Судячи з відео, йдеться про Харківський коледж транспортних технологій, побудований у 1915 році.

Передісторія: 

  • Зранку стало відомо, що близько 00:45 ворог завдав удару по Харкову 4-ма дронами-камікадзе типу "Шахед".
  • Пошкоджено 2 гаражі, 4 легкових автомобілі та господарча споруда. Частково зруйновано заклад освіти. Також пошкодження зазнала будівля СТО, недіючий швейний цех та житловий будинок. Сталися пожежі.