США оголосили санкції проти осіб і організацій, які забезпечували деталі для іранських безпілотників

Середа, 20 грудня 2023, 05:26

Сполучені Штати оголосили про запровадження обмежень проти майже півтора десятка осіб та організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували деталі для виробництва бойових безпілотників.

Джерело: Міністерство фінансів США

Деталі: Санкції запроваджено проти десяти організацій і чотирьох осіб, які базуються в Ірані, Малайзії, Гонконгу та Індонезії та підтримують виробництво Іраном безпілотних літальних апаратів.

Мережа сприяла закупівлі компонентів американського та іноземного походження на сотні тисяч доларів для організації, що входить до іранського Корпусу вартових ісламської революції (IRGC).

Пряма мова заступника міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браяна Нельсона: "Незаконне виробництво Іраном та передача смертоносних БПЛА його терористичним проксі на Близькому Сході, а також Росії сприяє загостренню напруженості, продовженню конфліктів та підриває стабільність".

Передісторія: 

  • В Офіційному журналі ЄС у понеділок, 18 грудня, опублікували перелік фізичних та юридичних осіб, на які поширились санкції в межах ухваленого 12-го пакета.