В.о. міністра: Випадок із ведучим "24 каналу" Печієм не має кидати тінь на інших журналістів

Субота, 23 грудня 2023, 21:24

В.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв переконаний, що випадок із ведучим "24 каналу" Олексієм Печієм, який виїхав на саміт Євроради і не повернувся в Україну, не має кидати тінь на інших українських журналістів.

Джерело: Карандєєв у Facebook

Дослівно: "Випадок з журналістом 24 каналу – поодинокий. Кожен, хто виїжджає на реалізацію того чи іншого завдання за кордон, подає великий пакет документів. Також підписує заяву із зобов‘язанням повернутись в Україну по завершенню, і повертається.

Олексій Печій теж підписував таку заяву, його дії є не лише неправомірними, але і характеризують його як людину та громадянина.

Цей випадок жодним чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну на світовому порядку денному".

Деталі: Карандєєв також опублікував звернення Печія до нього із проханням посприяти у перетині кордону для участі в саміті Європейської Ради 14-15 грудня. Журналіст зобов’язувався повернутися в Україну не пізніше 22 грудня 2023 року.

Що передувало: Ведучий "24 каналу" Олексій Печій отримав акредитацію на саміт Європейської Ради, який проходив з 14 по 15 грудня, і вирішив не повертатися в Україну.