Екскомандувач НАТО на Святвечір закликав надати Україні більшу допомогу, бо "їх справа справедлива"

Понеділок, 25 грудня 2023, 04:40

Колишній Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО Джеймс Ставрідіс звернувся зі святковим закликом про надання більшої допомоги Україні. Він зазначив, що стурбований ситуацією і назвав справу України справедливою.

Джерело: Ставрідіс в ефірі радіопередачі "Cats Roundtable",  The Hill

Пряма мова Ставрідіса: "Це дуже небезпечна ситуація, і тут реальні дії відбуваються не в Києві. Реальна дія відбувається у Вашингтоні. Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їх справа справедлива.

Ми можемо собі це дозволити, і ми повинні це зробити. Тому я турбуюся про війну в Україні тільки в тому випадку, якщо США і наші європейські союзники не зможуть виконати зобов'язання, які ми взяли на себе щодо підтримки України".

Деталі: Ставрідіс заявив, що половина російської армії була знищена, при цьому жоден американський солдат не загинув "і навіть не був поставлений під загрозу", і країна зробила це, витративши "еквівалент 5 відсотків" річного оборонного бюджету США.

Передісторія:

  • Президент США Джо Байден попросив виділити Україні 61 мільярд доларів, але гроші затримуються, оскільки законодавці-республіканці заявляють, що не ухвалять пакет допомоги, якщо спочатку не буде приділено більше уваги південному кордону країни.