Зеленський і Сунак відвідали військових у госпіталі

Субота, 13 січня 2024, 02:17

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відвідали українських військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в одному з медичних закладів столиці.

Джерело: Офіс президента

Деталі: Головний лікар медустанови докладно розповів про лікування кожного з бійців. 

Володимир Зеленський та Ріші Сунак зустрілися з військовими в госпіталі. ФОТО ОП

Деякі воїни зауважили, що планують повернутися до служби після одужання. Та найбільше бажання захисників – перемога України над російським агресором.

На згадку про зустріч Володимир Зеленський і Ріші Сунак залишили підписи на прапорі.

Головний лікар закладу також поінформував главу держави та прем’єр-міністра про роботу, яку здійснює колектив закладу для лікування й реабілітації поранених воїнів. Зокрема, медики докладають максимум зусиль для збереження кінцівок військових у складних випадках. 

Також військовослужбовців готують до протезування, підбирають їм протези та вчать ними користуватися. Для воїнів обладнано басейн, зал для занять боротьбою та джіу-джитсу. Значна увага приділяється соціальній реабілітації після поранення.

Передісторія:

  • Під час візиту Ріші Сунака до Києва 12 січня відбулося підписання двосторонньої безпекової угоди між Британією та Україною, яка діятиме до вступу України в НАТО.  
  • Цей договір став першим у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами "Групи семи" та державами, що до них приєдналися.
  • Офіс Президента  оприлюднив текст безпекового договору, який уклали президент Володимир Зеленський і прем'єр Великої Британії Ріші Сунак.