Окупанти найактивніше атакували на Лиманському та Авдіївському напрямках, успіху не мали − Генштаб

Вівторок, 16 січня 2024, 07:20

Росіяни активно штурмували українські позиції по всій лінії фронту, найбільше ворожих атак Сили оборони відбили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, загалом за добу відбулося понад 90 боєзіткнень.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 січня у Facebook

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 68 авіаційних ударів, здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах".

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українці відбили 2 атаки ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники відбили 13 атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 19 − в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 7 атак росіян неподалік Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Протягом минулої доби Сили оборони відбили 18 атак загарбників в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 16 атак − біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області − тут відбили 12 атак.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Протягом минулої доби росіяни здійснили 1 безуспішний штурм позицій українських військ.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по 1 зенітно-ракетному комплексу росіян.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, 8 артилерійських засобів, 1 засіб ППО та 2 радіолокаційні станції окупантів.