Зеленський і голова найбільшої групи Європарламенту плідно поговорили в Києві

Вівторок, 23 січня 2024, 18:55

Президент України Володимир Зеленський 23 січня зустрівся з президентом Європейської народної партії й головою однойменної найбільшої групи Європейського парламенту Манфредом Вебером, який приїхав до Києва.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Офіс президента України

Деталі: Під час зустрічі Зеленський і Вебер обговорили майбутні вибори до Європарламенту, а також прийдешній саміт ЄС, на якому мають схвалити 4-річний план підтримки України на суму 50 мільярдів євро.

Голова держави подякував ЄНП та Європарламенту загалом за лідерство в підтримці України з початку повномасштабного вторгнення РФ. 

Сторони також обговорили євроінтеграцію Києва та безпекову ситуацію.

Манфред Вебер наголосив, що "Україна може повністю розраховувати на підтримку представників Європейської народної партії на різних рівнях, зокрема в спілкуванні з іноземними лідерами", передають в ОП.

Володимир Зеленський і Манфред Вебер у Києві
Фото Офісу президента України

Довідка: Німець Манфред Вебер був обраний президентом ЄНП у червні 2022 року замість Дональда Туска, який нині є прем'єр-міністром Польщі.

Вебер є відомим активним прихильником України в ЄС. Він відкрито виступає за активнішу військову допомогу Києву, зокрема надання німецьких крилатих ракет Taurus і членства України в Євросоюзі та НАТО.

Читайте також інтерв'ю з головою Європейської народної партії від березня 2023 року.