Данілов розповів, як діятиме Україна в умовах, коли підтримка Заходу затримується

Вівторок, 30 січня 2024, 19:06

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов зазначив, що Україна продовжить атаки дронами вітчизняного виробництва, оскільки все, що стосується військової компоненти на території Росії, має бути знищено.

Джерело: Данілов у коментарі японській програмі "Новини 1930", переклад наданий "Українській правді" Апаратом РНБО

Деталі: Секретар РНБО підтвердив, що ситуація на фронті в Україні дуже важка. На запитання про те, що робитиме Україна в умовах затримки західної допомоги, він розповів про атаки на території Росії. Данілов наголосив, що атаки на російські об'єкти здійснюються не західною зброєю, як каже російська сторона, а зброєю українського виробництва, якість якої продовжує покращуватися.

Пряма мова: "Ушкодження залізниць, нафтових сховищ, газових сховищ та інших об'єктів, які мають безпосереднє значення для російської військової компоненти. На цих нафтосховищах заправляються і зберігається паливо для військових. Це об'єкти, які мають бути знищені.

Такі події лише наростатимуть. Їх буде дедалі більше. Ми не можемо зупинитися доти, доки не звільнимо від агресора свою територію і поки вони не підуть з нашої території.

Вода точить каміння. Один раз, другий, десятий, двадцятий. Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб було якнайбільше, і для того, щоб вони відчули, що таке війна. Війна не повинна бути тільки на нашій території, війна має бути на території Російської Федерації, тому що вони – агресор, і все, що стосується військової компоненти на території Росії, має бути знищено.

Я хочу сказати, що ті ураження, які ми завдаємо по території Російської Федерації – у Санкт-Петербурзі, Курську, Воронежі, Білгороді, у Москві, у Смоленську, в інших територіях – майте на увазі – це військові об'єкти РФ, які були атаковані українською зброєю".