Львівському бізнесмену Гринкевичу на місяць продовжили перебування під вартою

Понеділок, 26 лютого 2024, 23:17

Львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, який фігурує у справі про постачання неякісного одягу та білизни для ЗСУ, на місяць, до 29 березня, продовжили запобіжний захід — тримання під вартою.

Джерело: "Суспільне" з посиланням на радницю з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяну Сапьян

Деталі: Рішення щодо продовження запобіжного заходу суд ухвалив 23 лютого. 

22 лютого Київський апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича на рішення Печерського райсуду щодо запобіжного заходу для фігуранта. Йдеться про тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 429 тисяч гривень.

Передісторія: 

  • 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. УП з'ясувала, що це - Ігор Гринкевич.
  • 30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн 440 тис. гривень.
  • Син Гринкевича заявив, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний.
  • Вдень 11 січня Державне бюро розслідувань повідомило, що в межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ, було проведено обшуки за адресами проживання та роботи львівського бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів і підконтрольних йому компаній. Було розпочато процес арешту активів. 
  • Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів показало перелік розшуканих активів Гринкевича та його родичів, серед них - елітна нерухомість, топавтомобілі та зброя.