Глава МЗС Литви сумнівається, що ЄС сформує єдину позицію щодо західних військ в Україні

Понеділок, 18 березня 2024, 11:30

18 березня на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив сумнів в тому, що країни Європейського Союзу на цей момент здатні виробити єдину позицію щодо потенційного відправлення західних військ на територію України. 

Джерело: кореспондент "Європейської правди"

Деталі: Ландсбергіс відповідав на питання про те, чи обговорюватимуть міністри можливість вироблення єдиної позиції стосовно розміщення західних військ в Україні.

"Я не думаю, що є можливість погодити щось на кшталт цього", – сказав Ландсбергіс.

"Ми довели у минулому неспроможність домовитись стосовно менш чутливих питань… Тож я не вірю, що ми зможемо домовитись про щось на кшталт цього", – додав очільник МЗС Литви. 

Він зауважив, що позицією Литви є готовність "розглянути усі опції та бути частиною коаліції, яка допоможе Україні виграти цю війну".

Нагадаємо, французький президент Емманюель Макрон раніше заявив, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військ в Україну.

Згодом,  коментуючи порушену ним ідею, Макрон наголосив, що у разі втілення такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні