Акція на підтримку Павличенків, засуджених за вбивство судді

Неділя, 25 листопада 2012, 17:28

У неділю в Києві пройшов мирний мітинг на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Як передають "Українські новини", в мітингу взяли участь близько 3,5 тис. осіб, в основному футбольні уболівальники клубу "Динамо".

Перед цим вони провели піший марш з парку ім. Т.Г. Шевченка до Лук'янівського СІЗО.

Мітингувальники скандували гасла: "Свободу Павличенкам!", "Слава Україні!", "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Свободу чесним!", "Сьогодні Павличенки, завтра - ти!".

Вони тримали в руках транспарант "Свободу Павличенкам!".

Міліція виставила живий кордон біля СІЗО.

Станом на 16:00 мітинг закінчився, після чого частина вболівальників розійшлася, а частина попрямувала на футбольний матч, який відбудеться між командами "Динамо" і "Арсенал" на стадіоні Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

2 жовтня 2012 року 47-річний киянин Дмитро Павличенко та його 19-річний син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Перший отримав довічне ув'язнення, другий - 13 років в'язниці.

Раніше ультрас "Динамо" закликали фанатів Європи підтримати акцію "Волю Павличенкам". До протесту українських фанатів приєдналися ультрас Росії, Білорусі, Литви, Чехії, Польщі та інших держав.

 

 

  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Фото Дмитра Ларіна, УП