Націоналісти з'їхались у Київ на Марш боротьби

Понеділок, 14 жовтня 2013, 16:52

Українські праві на чолі з ВО "Свобода" приїхали в Київ святкувати свято Покрови пресвятої Борогодиці, День українського козацтва та День заснування УПА.

Свободівці подали до КМДА заявку, у якій вказали, що у ході візьмуть участь до 15 тисяч людей.

Чи прийшла аж така кількість людей, не факт, але депутат від Свободи Андрій Іллєнко не проминув запевнити, що лише "Свобода" може зараз збирати тисячі людей "на за гроші, а за ідею".

Свободівці з-під Шевченка пообіцяли, що "влада не залякає нас ні кримінальними справами, ні допитами, ні арештами, ні судами".

Іллєнко з Мірошниченком вступились за бандерівський прапор, знову ж переконуючи, що "ніяка влада не може його заборонити".

Вождь націоналістів Олег Тягнибок полум'яно зі сцени розповідав про те, як вони "врятували парламентаризм" і почали "українізацію і бандеризацію" України.

Він розповів також, що уже 16 жовтня на з'їзді "Свобода" презентує "уряд національної альтернативи" і висуне Юрка Левченка кандидатом по 223 окрузі, де він "обов'язково виграє". Левченко сором'язливо стоїть збоку, але гідності не втрачає.

Тягнибок пообіцяв йти в Європу, щоб "відірватися від кремлівського впливу", поклеймив Януковича, з якого "зробили Володимира Великого".

"Ми не йдемо в Європу, ми повертаємося додому", - вигукує зі сцени лідер. "Ура!" – відгукується натовп.

"Для нас Європа – це гарний квітник, де є багато красивих, гарних, пахучих квітів. Але найкрасивіша, найпахучіша для нас квітка, квітка кольору неба і жита, це Україна".

Йти до Європи "Свобода" вирішила Хрещатиком на Михайлівську, де буде концерт.

Ну і для збільшення звитяги і щоб набратися сил на шлях до Михайлівської площі, а особливо, щоб "не піддаватися на провокації" заспівали український "славень".

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Фото Дмитра Ларіна