1 січня 2015

Архів

Колонки

Сьогодні не свято. Сьогодні - перекличка

Обережно! Цунамі! І томати "Бичаче серце"

Стратегія для оптимістів

Новини
22:41
Нацрада з ТБ викличе керівництво "Інтера" на наступне своє засідання
"На перше ж в новому році засідання Нацради ми викликаємо Анну Безлюдну ( "Інтер"). Заслухати іі концепцію новорічних шоу", - написала Ольга Герасим’юк
22:19
Медведчук приїхав на обмін полоненими, як у гості – журналіст
"Я звернулася з питанням до пана Медведчука: "А коли "ДНР" і "ЛНР" знову стануть частиною України?". Я далі хотіла запитання задавати, але він навіть мене не дослухав, став сміятися. Показує на Кононова – "міністра оборони ДНР". І каже: "А Ви запитайте у Кононова". І в мене, чесно кажу, було таке... здивування", - пояснила журналістка.
21:48
Журналістка: Люди на Донбасі впевнені, що в них стріляє армія України
"Вони говорять: "Яка єдина Україна?! Вони в нас стріляли, вони нас залишили без нічого"... В них інформація надходить тільки з одного джерела... Для них зараз один є страх – це Україна. Все, "заберіть нас у Росію", - сказала Шахіда Якуб
20:59
Кириленко пропонує "вирубати" канали за показ пропагандистів Путіна
"Пропонуватиму уряду рішення про припинення держконцерном РРТ передачі сигналу телеканалів, які популяризують путінських арт-пропагандистів", - заявив Кириленко.
20:29
відеоУ Дніпропетровську теж вшанували Бандеру
Учасники акції пройшли урочистою ходою під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами від Європейської площі до парку імені Лазаря Глоби. олоді люди тримали в руках портрет Бандери і плакат з написом "Бандера – наш герой, Покрова – наше свято".
19:48
Тягнибок закликав повернути Бандері звання Героя України
"Сьогоднішня влада зобов'язана повернути указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері, який був скасований Януковичем", - заявив Тягнибок.
19:30
Бойовики 12 разів обстрілювали, сили АТО знищили безпілотник
Вогонь з мінометів та стрілецької зброї вівся бойовиками також поблизу населених пунктів Гранітне, Золоте, Піски, Старий Айдар та двічі – поблизу Попасної. Близько 19 години обстріл з БМ-21 "Град" вівся поблизу населеного пункту Золоте. У районі Волновахи знищили БПЛА
19:15
Міноборони Франції: Росія ще може отримати Мистралі, вимога - перемир'я
Франція чекає на реальне дотримання перемир'я та на політичне врегулювання в Україні, щоби здійснити постачання Містралів до Росії. Про це заявив в ефірі радіостанції Europe 1 міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан
18:46
відеоЗвільнити окуповані території без бажання місцевих неможливо – Чалий
"Те, що ми поборемося за суверенітет і територіальну цілісність, – це очевидно. Те, що, на жаль, не вирішиться відразу питання Криму, – це також очевидно. Але цей рік буде дуже серйозним з точки зору боротьби у міжнародних судах за фіксацію позицій", - сказав представник АП.
18:25
Адвокат: Свободу Савченко! У слідства є докази її невинуватості
"Російському слідству надано вичерпні докази непричетності Савченко до загибелі журналістів ВГТРК. Вимагаємо її звільнення!", - заявив Полозов. Полозов також зазначив, що Савченко вже 19 днів голодує в російській в'язниці.
17:55
Керрі подзвонив Лаврову
"Обговорювалися також ситуація навколо Сирії, криза на Україні й деякі питання двосторонніх відносин між Росією й США", - говориться в повідомленні.
17:13
фото, відео, оновлено о 18:48У Києві – смолоскипна хода до дня народження Бандери
У Києві проходить смолоскипна хода до дня народження керівника Організації українських націоналістів (революційної) Степана Бандери.
16:57
Майже 55% жителів звільненого Донбасу не визнають "ДНР" - ЗМІ
Майже 82% громадян у цілому по Україні не визнають законності "ДНР", безпосередньо на Донбасі 55% не визнають "ДНР" законною владою.
16:22
аудіоБойовики вихваляються, що Медведєв нібито пообіцяв їм зброю й спеців
"До 15 січня ми будемо повністю забезпечені всім озброєнням. При мені дано наказ "Тамбову": танки, БМ-ки, гармати й усе інше надати", - сказала людина, позначена як Дрьомов. Він каже, що особисто зустрічався з Медведєвим
15:53
Понад 40 тисяч людей зустріли Новий рік на Софійській площі в Києві
Понад 40 тисяч киян та гостей столиці зустріли Новий рік на Софійській площі поряд з головною новорічною ялинкою країни - повідомляє сайт КМДА
15:36
доповненоСтець проситиме Раду поширити на ЗМІ поняття персон "нон ґрата"
"Інтер", "5-й канал", "1+1", "Перший Національний" – байдуже. З початком нового сесійного тижня ініціюватиму законопроект щодо поширення на ЗМІ визначення персона нон-ґрата", - написав він
15:28
В ЄС розпочалося головування Латвії, від якого Київ чекає скасування віз
З 1 січня Латвія розпочала піврічне головування в Раді ЄС. Найбільші очікування України від латвійського головування пов'язані із травневим самітом Східного партнерства - Україна сподівається, що під час цієї події ЄС ухвалить рішення про скасування візового режиму для українців.
15:19
Гройсман: Децентралізація не послабить Україну
Децентралізація не послабить Україну в умовах воєнних дій на Донбасі, переконаний голова Верховної Ради Володимир Гройсман.
14:56
Для легальної роботи в Росії українцям доведеться вчити історію
Тепер громадяни України повинні отримувати патенти для роботи у юридичних та фізичних осіб. Крім того, буде жорстко діяти правило про перебування в Росії не більше 90 днів протягом півроку.
14:51
Турчинов: Нацрада має негайно взятися за "Інтер", який веде інформвійну
Турчинов заявив, що телеканал "Інтер" традиційно діяв проти Української держави, транслюючи концерт тих людей, які знущались над нашою країною, підтримуючи терористів, вітаючи захват Криму та Донбасу", і що він став складовою інформаційної війни проти України
14:16
Росія у 2014 році встановила низку антирекордів: ВВП, рубль і нафта
ВВП Росії за підсумками листопада 2014 пішов у мінус, вперше з 2009 року - падіння становило 0,5%.
13:58
відео, фотоУ "Інтера" вимагають відібрати ліцензію за показ виконавців, які на боці Росії
"Інформаційна політика "Інтера" сприяє російській пропаганді, тож є неприйнятною для українського суспільства. З огляду на це, вимагаємо позбавлення ліцензії телеканалу Інтер - як такого, що в умовах війни працює на ворога", - заявив Курінний
13:55
По Україні та Києву оголошено штормове попередження
Укргідрометцентр оголосив штормове попередження по Україні та Києву на 1-е та 2-е січня 2015-го року.
13:25
Під Чорнухиним бойовики застосували "Град", під Дебальцевим - артилерію
У перший день 2015 року бойовики двічі обстріляли українських військових з артилерії в районі Дебальцевого, під Гранітним застосували міномети, а під Чорнухиним – міномети, гранатомет і "Град".
13:19
Алкоголь в Україні подорожчає
З 1 січня на 5% збільшаться акцизи на спирт та спиртні напої. Ставка на літр чистого спирту зросте з 56,42 гривні, до 59,96 гривні за літр.
12:57
У Чечні ліквідували ватажка бойовиків, причетних до захоплення Дому друку - НАК
Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що в станиці Мекенська в Наурському районі Чечні силовики 1 січня ліквідували відомого ватажка бандугруповання Мусу Завгаєва і його поплічника.
12:52
"Київенерго", мерія та низка підприємств домовились економити світло в столиці
Київська адміністрація, "Київенерго" та низка столичних підприємств підписали Угоду щодо економії електроенергії. Меморандум було підписано 31 грудня.
12:44
Анексований Крим уводить мита для України
"Усі товари, які будуть переміщуватися через кримську ділянку державного кордону Російської Федерації, підлягають митному декларуванню з використанням митної декларації й сплати належних митних платежів у федеральний бюджет", - заявила "митниця".
12:38
доповненоЗа добу бойовики 23 рази обстрілювали українських бійців, 3-х поранено
За минулу добу бойовики активізувалися і 23 рази обстрілювали українських військових.
12:31
Власники авто з 1 січня будуть платити 4 нових податки
З 1 січня 2015 року набувають чинності поправки до Податкового кодексу України, згідно з якими вводиться транспортний податок, новий акцизний збір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також відновлено акцизний збір на переобладнання автомобілів.
12:13
В'їзд до Росії для громадян СНД уже по закордонних паспортах. Українці - виняток
Винятки з нового правила буде зроблено лише для Киргизії, яка веде переговори про вступ в ЄАЕС, і України у зв'язку зі складною внутрішньополітичною обстановкою в цій країні. Новий захід також не торкнеться громадян Білорусі й Казахстану, які входять до Митного союзу.
11:58
S&P знизило кредитний рейтинг "Укрзалізниці"
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P), слідом за суверенним знизило довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "CCC-" з "ССС".
11:51
відеоУ Шанхаї під час зустрічі Нового року загинули 35 людей
За однієїю з версій, коли над натовпом розкидали папірці, що виглядали, як гроші на щастя, люди вирішили, що гроші справжні, – і створилася тиснява
11:44
У Києві горів пансіонат ветеранів праці: 32 людини евакуювали
1 січня о 00:27 сталася пожежа у Київському пансіонаті ветеранів праці, що на вул. Жукова, 2.
11:39
Бюджет-2015 опублікували у парламентській газеті
Спецвипуск датований 31 грудня.
11:23
Український авторинок обвалився удвічі
Продажі нових легкових автомобілів в Україні за підсумками 2014 складуть 92-96 тисяч одиниць, що в 2,1-2,2 разу менше, ніж в 2013 році.
11:02
Бойовики обстріляли Чорнухине – загинув мирний мешканець
Внаслідок тривалого обстрілу зруйновано два приватні будинки, крім того один будинок згорів. Один мирний мешканець загинув, ще двоє отримали поранення (їхні дані встановлюються). А в Станиці Луганській новорічну ніч мешканці провели без світла, оскільки з боку так званої "ЛНР" було перекрито подачу електроенергії.
10:55
оновленоГоловування у ОБСЄ перебрала Сербія, яка є партнером Росії
Івіца Дачич заявив у четвер, 1 січня, що пріоритетом для Сербії на посаді голови ОБСЄ буде деескалація української кризи. Він зазначив необхідність дотримання перемир'я всіма сторонами конфлікту
10:44
Литва перейшла на євро, завершивши інтеграцію Балтії до ЄС
Від опівночі 1 січня 2015 року Литва розпочала використовувати євро в якості офіційної валюти.
10:39
Лукашенко: у Білорусі цінують мир і зичать його Україні
"Нам треба розуміти й пам'ятати, на чому ґрунтується справжній мир і що є головною загрозою для нього", - додав білоруський президент.
10:33
Президент Польщі говорив про Україну у новорічному зверненні
Президент Польщі Броніслав Коморовський у своєму новорічному зверненні до громадян своєї держави наголосив на важливості допомоги Україні.
10:21
Навіть на Новий рік бойовики стріляли і вели розвідку
Новорічна ніч у зоні проведення антитерористичної операції пройшла неспокійно.
23:00
фото, відеоПорошенко подякував кожному
Президент Петро Порошенко привітав українців з Новим роком і обіцяє, що наступний рік стане роком глибинних реформ.