Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Дніпропетровську теж вшанували Бандеру

Четвер, 1 січня 2015, 20:29

У Дніпропетровську у четвер ввечері відзначають день народження Степана Бандери.

На захід, ініційований активістами місцевого осередку ВО "Свобода", зібралось кілька сотень людей, в основному патріотично налаштована молодь, передає "Радіо Свобода".

Учасники акції пройшли урочистою ходою під синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами від Європейської площі до парку імені Лазаря Глоби. олоді люди тримали в руках портрет Бандери і плакат з написом "Бандера – наш герой, Покрова – наше свято".

Учасники ходи скандували: "Бандера, Шухевич – Герої України!", "ОУН-УПА – державне визнання!", "Слава Україні! Героям слава!" тощо.

Під час ходи вони також співали патріотичних пісень та запалювали фаєри.

"Ми активної реклами не робили цьому заходові, хотіли відзначити день народження Бандери у тісному колі", - сказав координатор акції Кирило Дороленко.

"Ми хотіли показати, що у Дніпропетровську є патріотична молодь, яка приходить навіть 1 січня твереза, здорова, націоналістична на Європейську площу, щоб український народ, який тут гуляє, відпочиває, побачив, що ім’я Степана Бандери стало "окличним". Зараз більшість українських патріотів називаються "бандерівцями", додав він.

Міліція, не втручаючись, супроводжувала ходу активістів.

1 січня Бандеру вшановували також у Львові та Києві.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування