16 лютого 2001

Архів

Новини
21:16
Ющенко вірить в чесність Тимошенко
Ющенко вдруге за два дні заступається за Тимошенко, проти якої генпрокуратура здійснила "не кращий вчинок". Прем'єр не знає про "антизаконну або злочинну діяльність" свого колишнього заступника ні до, ні під час роботи в Кабміні.
19:51
"Оксамитова революція" в Україні
Цілком безпідставні побоювання, що Кучма вдариться в паніку і вдасться до авторитарних методів - політично і морально пригнічений президент швидше вирішиться піти у відставку. А що потім? Допоможе падіння Кучми укріпити демократію або ж призведе до анархії в 50-мільйонній державі Східної Європи?
18:17
Тимошенко боїться за життя
Стан здоров'я Юлії Тимошенко, яка перебуває у Лук'янівському СІЗО, погіршився. Вона боїться віддавати себе на волю тюремних лікарів, тому звернулася до керівництва ізолятора. Тимошенко просить дозволу, щоб огляд провела її лікар.
17:39
Івасюк підтверджує свої наміри
Валерій Івасюк повідомив, що збирається просити політичний притулок в Великобританії. В п'ятницю у нього відбулося перше інтерв'ю в міністерстві іноземних справ Сполученого королівства.
17:24
Генпрокуратура чинить опір
Не дивлячись на історичне рішення Печерського суду про визнання матері Гонгадзе потерпілим, вердикт так і не набрав чинності. По-перше, тому що документи судового рішення не надійшли до генпрокуратури і матері, а по-друге, сама прокуратура має намір оскаржити це рішення.
16:36
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
Від недобитків молодої української інтеліґенції
Є ще люди небайдужі. Самі себе вони називають "недобитими інтелігентами". Ось їх відкритий лист до всіх таких же небайдужих як вони. Тут популярно розказується, чого вони хочуть і що відкидають. Приєднуйтеся!
14:39
Наступного тижня Україна знатиме правду про Кучму
Результати західної експертизи плівок Мельниченка будуть відомі наступного тижня. Про це говорять у віденському Міжнародному інституті преси.
13:55
АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"
"Влада стає не просто злочинною, вона стає сатанистською", - заявив Турчинов під входом до відомства Потебенька. Поздоровити генпрокурора з днем народження пришли близько тисячі учасників "Україна без Кучми". Побажання імениннику від протестуючих були в фірмовому стилі: "Потебенька на нари", "Кучму - чеченцям", "Свободу Тимошенко".
13:30
Посткомуністичний СІЗО імені Кучми
"Кучмагейт", справа Георгія Гонгадзе вочевидь висвітлили не тільки справжнє становище зі свободою слова в Україні та ставленням влади до журналістів. Вони показали сутність нинішнього українського режиму, бо продемонстрували його кревну політичну спорідненість із колишнім тоталітарним комуністичним правлінням.
13:16
Прем'єру наказано "вкалувати", а опозиції займатися Чорнобилем
Кучма в черговий раз не планує звільняти Ющенка. "Я ніколи не заїкався про це і не маю намір ставити це питання, - пообіцяв Кучма і пояснив. - Він ще молодий. Нехай вкалує".
12:03
"Цензура шляхом вбивства"
Захід виступив ще з двома різкими заявами у справі Гонгадзе і ситуації в Україні. Америка уперше запропонували "допомогу технічних експертів США" для розсліджувати зникнення журналіста. Крім того, Штати "здивовані" тоном звернення "трійці".