16 березня 2001

Архів

Новини
22:50
Я – грузин. Але готовий померти за Україну
Рівно півроку, як немає Гії. Ми позабули вже, якими були його виступи на радіо "Континент" – просто політичні проповіді. Це його заповіт всім нам. "Я ваш покірний слуга Георгій Гонгадзе. Вибачте нам за наше нахабство говорити свої думки в ефір, але я вважав, що по-іншому не можна було зробити. Тримайтеся, я вірю, що ми побудуємо ту державу, на яку заслуговуємо. І це ПРАВДА".
21:44
Руде безсилля кривавого режиму
9 березня Кучмі було погано. Треба було грати Президента України, який шанує пам'ять великого Кобзаря… Йому взагалі важко дається необхідність додавати своій особі інтелектуальний вираз, тим більше відповідний ритуалу "какой светильник разума угас!" "Мислитель Кучма" виглядає так само дико, як неосяжна Писанка в формі спецпідрозділу "Титан".(читайте мовою оригіналу)
18:53
Тисяча перше попередження ЄС
ЄС дуже стурбований тим, що Кучма не дотримується принципів демократичного суспільства. ЄС звертається до українського суспільства і влади і роздає реверанси, сподіваючись на порядність керівництва країни…
18:41
Уповноважений звільнити
З-за грат "адміністративні" виходять героями
У простолюдді його називають "бомжатник". Район ДВРЗ на найдальшій околиці Дарниці, де ні цивілізації, ні транспорту. Залізні двері без зовнішніх ручок, на вікні – листівка з минулого "Знайти людину" з портретом Георгія Гонгадзе. Виявляється, ми - перші представники мас-медіа, які потрапляють у саме "нутро" цієї режимної установи.
18:40
"Кваснєвський з опозицією", – вважають учасники переговорів
Тепер Кучмі не відкрутитися від діалогу з опозицією, вважає після повернення з Польщі Тарас Чорновіл. Комітет опору "За правду" висуває свої передпереговорні умови "гаранту". І не виключає, що може розпочати збір підписів за дострокові вибори президента.
18:12
Поки Замковенко буде думати, Тимошенко буде сидіти
З тими, хто посмів сказати про Замковенка, що він близький друг Кучми і обговорює з "гарантом" долю Тимошенко, суддя ще зустрінеться. "Можливо, я зустрінуся з цими людьми, і не виключено, що у суді", - підкреслив він.
17:21
Вперше Кучма і Квасьнєвський розмовляли на різних мовах
Під час зустрічі президентів Польщі й України в Казімєжу Дольному вперше за 10 років президенти двох країн розмовляли різними мовами. Так вважає Ян Маріа Рокіта, відомий в Польщі політик з керівного угруповання Виборча Акція "Солідарність".
16:29
Чому президента Кучму має бути усунуто від влади?
Нижче пропонується своєрідна коротенька “інвентаризація” можливих справедливих закидів на адресу президента України, які випливають з фактів відомих нам після оприлюднення плівок майором Мельниченком.
15:08
Президенти Польщі і України у Казімєжі
Коли президенти в`їхали на центральну площу міста, пан Сломка ввімкнувши мегафон “привітав” президента України, який “порушує права людини”. “На Україні – в єдиній у цій частині Європи країні, є сьогодні політичні в`язні” – сказав Сломка.
14:50
Правові та політичні аспекти обставин загибелі Георгія Гонгадзе
Спроба незалежного дослідження
Президент тоді у Трускавці побачив цю програму. Кажуть, він крив матом, а нас і львів'ян після цього "трусили" майже два тижні всілякі державні служби. Навіть під час візиту Едуарда Шеварднадзе Леонід Данилович скаржився йому, що, мовляв, у нас тут один грузин каже, що я свої клани розводжу...
14:05
Америка придбає демократію для України
Допомагати американці будуть, бо відчувають, що потреба у вільній пресі усвідомлена всіма, у тому числі й Кучмою – з посиланням на його щорічний звіт. І справа Гонгадзе тільки зміцніла американців у цій вірі.
13:38
Кучмі потрібна підтримка Заходу для прискорення реформ
Ми всі поважаємо його внесок в цю історичну еволюцію. Однак, в цьому випадку ми переконані, що маємо підтримувати президента, який виграв вибори у важкій передвиборчій боротьбі з комуністичною партією і прихильниками марксизму, щоб він продовжував прискорювати економічні реформи і зростання, якого він і його прихильники досягли.
11:47
Мельниченко телефонував Тимошенко
Це вже майже злочин?
Прокуратура простежила вхідні і вихідні дзвінки і встановила, що одним мобільним телефоном користувалася його дружина, а другим - особисто Мельниченко. Є, наприклад, зафіксовані дзвінки з телефону Мельниченка на приймальну віце-прем'єра Тимошенко.
11:30
Ющенко вірить Кучмі, як християнин християнинові
"Кілька тижнів тому президент сказав, що може присягнути на Біблії, що не має відношення до зникнення журналіста Гонгадзе. Я християнин і ціну цим словам глибоко розумію. Я переконаний, що президент не міг замовити вбивство людини. Я говорю, це не як прем'єр, а як проста людина", - Віктор Ющенко.