26 лютого 2001

Архів

Новини
21:06
"Кого я повинен боятися – Кучми? Він хай мене боїться"
Микола Мельниченко утретє з'явився в ефірі "Свободи". Майор досі не звертався за політичним притулком на Заході, бо вірить – "гарант" піде і він повернеться в Україну. Тим часом Мельниченко не буде оприлюднювати нові плівки до закінчення експертизи.
21:00
Хатинка Пабло Хуановича
Щоб майже сім мільйонів доларів (готівкою!), витрачені нашим героєм на купівлю будинку, не пропали, треба робити радикальні і нетривіальні кроки. Київ вже поставив перед Вашингтоном питання про конфіскацію майна на користь України. Але цього замало.
20:01
Зранку – закони, увечері – коаліція
Ющенко встув у дискусію. У відповідь на ультиматум Медведчука прем'єр перевів стрілки на Верховну Раду, щоб та сама проявила ініціативу і підготувала закон про коаліцію. І взагалі, час міняти "механізми політичного управління" – для профілактики виникнення криз.
19:08
Зроблено перший законодавчий крок до парламентської республіки
У секретаріаті Верховної ради офіційно зареєстровано законопроект щодо змін і доповнень до Конституції України. Цей проект підготований опозиційними депутатами Анатолієм Матвієнком, Сергієм Головатим, Петром Симоненком, Олександром Морозом.
17:56
Кредит довіри Тимошенко
71 депутат підписався під клопотанням про звільнення на поруки Юлії Тимошенко. Захисник екс-віце-прем'єра вже відправив пакет документів до генпрокуратури.
16:59
Гуманізм імені Потебенька
Генпрокуратура визнала таращанське тіло тілом Георгія Гонгадзе. У понеділок вдень Кучма зустрівся з адвокатом Лесі Гонгадзе Андрієм Федуром. "Гарант" ще раз "підтвердив зацікавленість у відкритому для суспільства розслідуванні і проведенні всіх необхідних експертиз".
15:47
Медведчук погрожує Ющенку
Провальне голосування щодо недовіри генеральному прокурору додало впевненості у своїх силах таким як Віктор Медведчук. На традиційній понеділковій прес-конференції він виголосив промову, яка мабуть, на його переконання, мала б стати історичною, і вивести парламентську більшість з кризи.
15:35
Мельниченко розшифрував тільки половину своїх записів
Мельниченко потребує час, щоб закінчити роботу над записами. Зараз він завершив розшифровку тільки половини. Майору необхідна допомога - обладнання, яке допомогло б знизити рівень шумів на записах, сказав УП Патрік Тайлер.
13:57
З-під дивану: спроба покласти край корупції в Україні
Микола Мельниченко в минулу суботу, 24 лютого, зустрівся з кореспондентом однієї з найвпливовіших газет в світі "Нью-Йорк Таймс". "Я відслідив весь ланцюг корупції, репресій і насильства з боку Кучми після розшифровок сотень часів записів".
13:28
"Україна без Кучми" як національна ідея
Криза очима НТВ
Український скандал займає гідне місце в передачі Євгена Кисельова. "Леонід Кравчук знає: все почалося неспроста. І на плівці голос Кучми. Але журналіста, можливо, убив той, хто ініціював цей скандал. Питання в тому – чому влада забрехалася".
11:39
Георгія Гонгадзе висунуто на здобуття премії ОБСЄ в сфері журналістики та демократії
Результати голосування щодо номінанта премії будуть відомі наприкінці квітня. Першим лауреатом 1996 року став польський журналіст Адам Мітник, 1997 – організація "Репортери без кордонів". Минулого року було нагороджено Андрія Бабицького.