Вышел Витя на крыльцо…

Четвер, 21 квітня 2005, 20:30
Інколи передвиборче гасло може стати великою допомогою для перемоги на виборах. "Єдина Росія" успішно балотувалася під прапорами "Ми з Путіним, а Путін з нами", а колишній президент США Рональд Рейган взяв перемогу з гаслом "Зробимо Америку знову великою".

Екс-президент Франції Франсуа Міттеран вперше в 1981 році переміг з гаслом "Спокійна сила", а пізніше політтехнолог Жак Сегела запропонував продовження гасло "Єдина Франція". І знову перемога.

В той же час конкурент французького президента Ширака Ле Пен обрав націоналістичне гасло "Франція для французів", з яким він ніколи не стане главою держави, де стрімко збільшується число переселенців.

Перед початком передвиборної кампанії до Верховної Ради потребу потужного гасла розуміє і невдаха виборів-2004 Віктор Янукович. Тепер проблему вирішено – підбито підсумки першого туру конкурсу "Політтехнологи з народу" на краще гасло, оголошеного Партією регіонів.

Переможним обрано варіант: "Добробут – народу! Владу – регіонам!".

Гасло-переможець запропонував учень однієї з львівських шкіл Григорій Юзич, який відчув бажання Януковича до посилення самоврядування. Про бажання ж добробуту всьому народові кажуть всі політичні сили - від крайньої правої до крайньої лівої.

Нажаль, прес-служба не вказує вік потенціального Павловського, хоча у нього з'явився шанс отримати обіцяний приз – зустріч з тим самим Віктором Федоровичем.

До речі школяр – дуже вигідний співрозмовник, він не задає каверзних питань, а задовольниться легкою розмовою, спільною фотографією та ще чимось на кшталт маленького подарунку.

На початку цього конкурсу ми запрошували читачам "Української правди" взяти участь в конкурсі та надсилали свої варіанти гасел також і нам. Деякі з них уже публікувалися, проте ми й досі отримуємо варіанти.

Цього разу автори більше звернули увагу на неоднозначне минуле колишнього кандидата в президенти. Так з'явилося гасло

"Янукович - наш герой, поцупив шапку та домой".

Ще один досить злий варіант гасла народився на згадку про поїздку Януковича до Івано-Франківська. Мабуть падіння такого кремезного чоловіка від "тупого предмета", а потім ще й колаптоїдний стан, українці не забудуть ніколи. Тож з'явився такий варіант:

Вышел Витя на крыльцо,
Подлетает тут яйцо
Испугался он яйца
Так и бухнулся с крыльца.


Був також ще один варіант, який натякував на судимості Віктора Федоровича та продовжував тему яєчного тероризму. Проте здається, це гасло Партії Регіонів точно не сподобалось би. Тому ми його піддали цензурі за нецензурщину.

Є й досить сумні гасла, проте з певними сподіваннями, наприклад

"В регіоні ще не згасло", або такий варіант для Партії регіонів - "Їх легіон".

Цього разу читачі згадали ще й вислови Януковича, який називав своїх опонентів то козлами, то щурами, то несподівано котами Леопольдами, проте чомусь "трусливими". Автор в чотирьох рядках встиг описати майже півроку життя нещасливого кандидата в президенти - від теледебатів перед переголосуванням другого туру, коли йому не вдалося попросити вибачення за образливі слова, до теперішнього конкурсу на кращий слоган.

Я всех "козлов" и "крыс" решил простить -
Нет денег больше на пиар!
Я всем вам "чисто" и "конкретно" говорю:
Поможет нам пройти народный дар!!!


Чи зможе перемогти хоча б одне з цих гасел у другому турі конкурсу? Навряд. Проте, нагадає майбутньому кандидату на депутатське крісло, що не весь той піар, який пропонують дорогі іноземні політтехнологи і дешеві місцеві, є якісним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді