Мер Одеси Гурвіц відкидає звинувачення у зв'язках із мафією

П'ятниця, 6 травня 2005, 16:38
Реакція на статтю в "Українській правді" від 5 травня 2005 року: Заступника нового мера Одеси Гурвіца підозрюють у зв'язках з міжнародним злочинцем Могилевичем


У телефонному інтерв'ю, проведеному після появи в "Українській правді" статті "Заступника нового мера Одеси Гурвіца підозрюють у зв'язках з міжнародним злочинцем Могилевичем", Едуард Гурвіц відкинув звинувачення у зв'язках із Семеном Могилевичем або організованою злочинністю та пояснив, що він особисто призначив Вахтанга Убірію одним зі своїх заступників.

Гурвіц додав, що після того, як він прочитав статтю в "Українській правді", він спитав Убірію про неї. Той визнав, що Могилевич був його другом дитинства, але відкинув звинувачення у кримінальних зв'язках із ним.

Гурвіц зазначив, що він має намір попросити СБУ в Одесі перевірити минуле Убірії.

Гурвіц також наполягав, що він відсторонився від будь-яких зв'язків із організованою злочинністю. Він розповів, як колись Йосип Кобзон – відомий співак, який мав репутацію "Хрещеного батька" – хотів познайомити його з членами кримінальних угрупувань в Ізраїлі. Гурвіц стверджує, що він відмовився від пропозиції Кобзона.

Народжений в Донецьку Кобзон, який зараз живе в Москві та є депутатом російської Держдуми, був тісно пов'язаний з виборчою компанією Віктора Януковича. Він їздив з туром багатьма містами на підтримку Януковича та був залучений до кампанії на його підтримку у Москві.

В 2004 році Кобзон разом із акордеоністом Яном Табачником був одним з основних спонсорів концерту в Москві під час "Року України в Росії". Концерт було проведено під патронатом благодійного фонду Людмили Кучми. Пані Кучма відвідала цей концерт без чоловіка.

Кобзону заборонено в'їзд до Сполучених штатів Америки, що підтверджує його зв'язки з російською організованою злочинністю.


Читайте також:

Заступника нового мера Одеси Гурвіца підозрюють у зв'язках з міжнародним злочинцем Могилевичем

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді