Киянки вибирають Тимошенко?

Понеділок, 10 жовтня 2005, 13:44

Київ залишається політично активним містом - тільки 6,7% опитаних заявили, що не стали б брати участь у виборах до парламенту, якби вони відбувалися в найближчу неділю.

За станом на початок жовтня Блок Юлії Тимошенко - лідер електоральних симпатій киян. За БЮТ готові проголосувати більше 26% учасників дослідження (з тих, хто збирається брати участь у голосуванні).

Партія президента - "Народний союз Наша Україна" відстає на 8%. При цьому за партію "Наша Україна" готові проголосувати менше 1% опитаних.

Крім цих двох сил, що лідирують, 3% бар'єр у Києві переборюють Партія регіонів (6,9%), Народна партія (5,1%) і СПУ (4,3%). Найменший інтерес із активно діючих партій у жителів столиці викликають комуністи, УНП, СДПУ(о), "Пора".

Не змогли визначитися з вибором більше третини респондентів.

Хто й за кого голосує?

БЮТ

Більшість потенційних виборців Блоку Тимошенко - жінки, серед всіх "хто віддали" свій голос БЮТ, частка представниць слабкої статі - 72%.

Відповідно, серед всіх жінок, що збираються взяти участь у виборах, 35% готові проголосувати за Блок Тимошенко. Для порівняння, серед чоловіків "шанувальників" БЮТ у Києві - 15,7%.

Позиції блоку екс-прем'єра сильні у всіх вікових групах - у жодній з них рівень підтримки не опускається нижче 20%.

НСНУ

"Нашу Україну" у Києві підтримують як чоловіки, так і жінки, істотних відмінностей, характерних для БЮТ, у НСНУ немає.

Партія президента більшою мірою популярна серед молоді й молодих дорослих (18-34 років, до 20-21% виборців) і у віковій групі 45-60 років (майже 20%). Програє НСНУ в пенсіонерів (близько 14%) і в групі середнього віку (11%). На цю ж вікову групу доводиться найбільша частка тих, хто не визначився - 40%.

Інформація про дослідження, проведене InMind; репрезентативне телефонне опитування мешканців Києва у віці 18 років і старші, що квотовано за статтю й віком. Розмір вибірки: 402 особи. Теоретична похибка вибірки: до 5%. Терміни проведення дослідження: 1-4 жовтня.

ФОРМУЛЮВАННЯ ПИТАННЯ:

Якби вибори у Верховну Раду відбувалися в найближчу неділю, за яку партію Ви б проголосували?

Читайте відповідь киян на питання, хто "найрозумніший" серед українських політиків, тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді