Підробити бюлетень буде неможливо?

Четвер, 2 березня 2006, 13:10

Голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович виключає можливість фальсифікації бюлетенів для голосування на виборах до Верховної Ради.

Про це він заявив на прес-конференції у поліграфкомбінаті "Україна", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Давидович зазначив, що ЦВК вирішив повернутися до класичної системи захисту бюлетенів.

Вони надруковані на папері з водяними знаками, в який вплетені ниточки з бавовни, що світяться під спеціальними приладами. "Виключаю абсолютно будь-які сумніви і фальсифікації довкола бюлетенів", – підкреслив голова ЦВК.

Також він зазначив, що на кожному бюлетені буде надруковано номер виборчої дільниці, через що його не можна буде винести і проголосувати на іншій ділянці.

За словами Давидовича, за 7 днів до дня голосування ЦВК має намір забрати надруковані бюлетені і почати їхню передачу в окружні виборчі комісії, а в закордонний виборчий округ перші бюлетені будуть відправлені вже через тиждень – в Австралію та Америку.

Доставка буде здійснюватися підприємством "Укрспецзв'язок" зі спеціальною озброєною охороною.

За словами Давидовича, відмінність нового бюлетеня від старого буде в тому, що квадратик, у якому виборець поставить оцінку про свій вибір, буде знаходитися ліворуч, біля порядкового номера партії або блоку.

Давидович зазначив, що друк бюлетенів обійшовся в 15600000 гривень, при цьому вартість одного бюлетеня, з урахуванням паперу, його доставки і спеціального пристосування для захисту, складає 40 коп.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді