Рада НБУ перестала бути дієздатним органом

Вівторок, 18 липня 2006, 13:48

Рада Нацбанку перестала бути дієздатним органом, тому що у зв'язку із закінченням строку повноважень ряду її членів у липні поточного року не може бути сформований кворум для проведення засідань Ради.

"На сьогоднішній день, якщо підійти формально юридично, Рада НБУ не має кворуму, оскільки закінчилися повноваження ряду її членів", - сказав заступник керівника апарату Ради НБУ Олександр Чечелюк, передає "Інтерфакс-Україна".

До липня 2006 року членами Ради НБУ були 14 чоловік, тоді як установлений законом про Нацбанк мінімальний кворум для проведення її засідань - 10 членів Ради.

Разом з тим 16 липня завершився семирічний строк повноважень членів Ради НБУ Валерія Альошина, Сергія Буряка, Петра Порошенко, Федора Шпига й Ігоря Юшко, які ввійшли до Ради НБУ відповідно до рішення Верховної Ради від 16 липня 1999 року.

Як повідомив Чечелюк, парламент ще може встигнути обрати членів Ради НБУ по своїй квоті (за винятком голови НБУ, члени Ради Нацбанку призначаються на пропорційній основі президентом і Верховною Радою), щоб Рада встигла встановити Основні принципи грошово-кредитної політики на 2007 рік відповідно до законодавчо встановленого строку - до 15 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді