Нацбанк очікує скорочення темпів зростання кредитування в Україні?

Вівторок, 19 вересня 2006, 17:39

НБУ з 1 жовтня знизить нормативи обов'язкового резервування по термінових депозитах у гривні з 2% до 0,5%, а по рахунках до запитання – з 3% до 1%. У той же час, норматив резервування для строкових валютних вкладів буде підвищено з 3% до 4%.

"Нацбанк підштовхує банки до збільшення частки гривневих депозитів за рахунок валютних, дозволяючи банкам підвищити ставки по депозитах у гривні і стимулюючи їх знизити ставки по валютних депозитах", - пояснюють ситуацію фахівці "Укрсоцбанку", повідомляє прес-служба банку.

За їхнім даним, НБУ планує зафіксувати нормативи резервування (можливо на зазначених рівнях) і перейти на використання інших - більш сучасних механізмів регулювання.

НБУ з 1 жовтня підвищує відсоток обов'язкового щоденного резервування до 100% (від суми обов'язкового резервування за попередній період) з 70%, що були встановлені у березні цього року.

"Оскільки розмір залишків на банківських рахунках знаходиться на середньому рівні, складно пояснити цей крок як що-небудь інше ніж очікування Нацбанку скорочення темпів росту кредитування", - роблять висновок експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді