Янукович зірвав опалювальний сезон - БЮТ

Четвер, 19 жовтня 2006, 12:23

Блок Юлії Тимошенко заявляє про зрив опалювального сезону в Україні.

"У результаті непрофесіоналізму та некомпетентності уряду житлово-комунальне господарство виявилося абсолютно не готовим до запуску опалення в передбачений термін", - говориться в заяві БЮТ, передає Ліга.

У документі також зазначається: "Кабінет Міністрів не в змозі оволодіти ситуацією та не демонструє ніяких надій на те, що в найближчі дні, незважаючи на різке похолодання та морози по всіх регіонах України, забезпечить належну роботу житлово-комунального господарства. Злочинна недбалість веде до повторення в масштабах держави ситуації, що склалася в Алчевську взимку 2005-2006 року".

"Сьогодні стала зрозумілою неправдивість запевнень уряду про готовність до опалювального сезону на міфічні 98%. Замість реальних дій, ефективного менеджменту з приведення до стан готовності котелень та забезпечення комунальної сфери необхідним паливом, прем'єр-міністр Янукович розповідав байки про створення якихось штабів та газових домовленостей, воював з губернаторами і пенсіонерами. Так звана антикризова коаліція Януковича-Мороза-Симоненко скасувала мораторій на підвищення ціни на житлово-комунальні послуги, навздогін запропонувавши населенню холод у квартирах", - сказано в заяві.

Пояснення уряду, що затягування початку опалювального сезону пов'язане з відсутністю ціни на газ, БЮТ вважає "самовикривальним визнанням руйнування міфу про здатність команди Януковича вирішити газове питання. У дійсності, уряд свідомо не вводить тимчасову ціну на газ терміном на один місяць, що дозволило б організувати теплопостачання", - говориться в документі.

З огляду на погіршення погодних умов та нездатність Кабміну в терміновому порядку забезпечити теплопостачання, фракція БЮТ вимагає заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради звіт уряду про стан підготовки житлово-комунальних господарств до початку опалювального сезону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді