Бойко буде всіляко лобіювати газо-транспортний консорціум

П'ятниця, 10 листопада 2006, 12:30

Україна максимально сприятиме створенню газо-транспортного консорціуму.

Про це міністр палива та енергетики Юрій Бойко сказав в інтерв’ю газеті "Экономические известия", передає прес-служба Мінпаливенерго.

"З нашого боку ми можемо гарантувати режим найбільшого сприяння цьому процесу і сподіваємося на такий же підхід з боку наших колег у Москві та Берліні", - запевнив Бойко.

Юрій Бойко нагадав, що нещодавно в Києві відбулося засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економіки, співголовою якої з українського боку є міністр палива та енергетики.

За словами міністра, під час засідання німецькій стороні було запропоновано повернутися до розгляду формату консорціуму, прийнятого 2004 року, який передбачає участь України, Росії та Німеччини. "По-моєму, цей задум був сприйнятий з ентузіазмом", - сказав міністр.

За його словами, за тристороннім форматом створення консорціуму стоїть така ідея: росіяни забезпечують ресурсне наповнення, українці – транспортування та обслуговування транзитної системи, німці – збут на європейському рівні.

Тому спочатку треба визначитися із складом учасників, а після того, як всі ці складові вдасться скласти в цілісну та вигідну для всіх сторін модель взаємодії – необхідно побудувати трубу та качати газ, - наголосив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді