Янукович не проти відключення заводів Коломойського від газу

Середа, 15 листопада 2006, 17:35

Борги українських підприємств перед компанією "УкрГаз-Енерго" - не погроза національній безпеці, а процес наведення порядку у сфері платіжної дисципліни.

Про це повідомив у середу прем'єр-міністр Віктор Янукович, відповідаючи на питання журналістів, передає Ліга.

Прем'єр підкреслив: "З тими звичками, які є в деяких підприємств у галузях окремих, - жити за рахунок боргів, з ними потрібно, як говорять, прощатися".

Янукович зазначив, що за все потрібно платити, але уряд розуміє, що швидко перейти до нової системи розрахунків неможливо.

"Ми враховуємо недоліки цього періоду, ми сприяємо тому, щоб ті підприємства, які є боржниками по енергоносіях, мали можливість реально платити вчасно", - сказав він.

Також Янукович підкреслив, що оскільки велика частина енергоносіїв, особливо газ, імпортується, проблема з розрахунками створює проблеми у відносинах з країнами-партнерами.

"Негативні наслідки такої поведінки наших підприємств дають негативний імідж у цілому нашій країні", - підкреслив він.

Зокрема, за його словами, однією з головних причин невиконання Туркменістаном контракту з Україною з постачань газу у 2006 році є те, що борги України перед Туркменістаном вчасно не погашалися.

"Я відношуся до цих питань однозначно, за все потрібно платити і платити вчасно - і кожній людині, і кожному підприємству. Тоді буде порядок у державі", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, що раніше Дніпропетровський меткомбінат імені Петровського та Південний гірничо-збагачувальний комбінат (обидва входять до групи "Приват" Ігоря Коломойського) подали позовні заяви до Господарського суду Дніпропетровської області, у яких просять зобов'язати основного постачальника природного газу промисловості ЗАТ "УкрГаз-Енерго" укласти з ними договори на поставки палива.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді