Британський експерт пропонує створити "клуб кандидатів до ЄС"

П'ятниця, 17 листопада 2006, 12:34

Відомий британський фахівець із проблем Європейського Союзу і колишній працівник Європейської комісії Пітер Беррі висунув нову ідею щодо подальшого розширення ЄС.

Він пропонує, аби країни, які прагнуть до ЄС, але наразі не мають запрошення, тимчасово об’єдналися в так званий "клуб кандидатів", передає Німецька хвиля.

Свою пропозицію редактор часопису Europaworld Пітер Сейн Іей Беррі оприлюднив у публікації IWPR – Британського інституту висвітлення проблем війни і миру.

Він вважає, що після того, як у жовтні президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про призупинення подальшого розширення ЄС на час, поки не буде вирішено внутрішні проблеми організації, бажаючі вступу країни мають об’єднатися між собою.

Замість того, щоб поодинці намагатися проскочити до ЄС в останню мить, Україна, Туреччина, західнобалканські й закавказькі держави мають створити нову організацію з органами, які відображали б відповідні органи ЄС.

Відтак разом вони проводили б економічні й політичні реформи для досягнення інтеграційних критеріїв ЄС.

У перспективі вони усі разом стали б членами ЄС. На думку Беррі, така стратегія була б зручною, як для кандидатів на вступ, так і для існуючих членів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді