Янукович бідкається, що помаранчеві розвели в країні корупцію

Середа, 22 листопада 2006, 10:57

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє про зміцнення корупції у бюджетній сфері у 2005-2006 роках.

Про це Янукович заявив на розширеному засіданні Кабміну з питань боротьби з корупцією, у якому також бере участь голова Верховної Ради Олександр Мороз, передають Українські новини.

"Хребет корупції в Україні за минулі 2 роки ще більше зміцнився", - сказав Янукович.

Він зазначив, що особливо обурює корупція, що переслідує громадян у повсякденному житті, - в охороні здоров'я, освіті, житлово-комунальному господарстві.

Янукович також зазначив, що за результатами перевірок Контрольно-ревізійного управління й Генеральної прокуратури серед місцевих органів влади факти найбільшої корупції зафіксовано в Харківській області, де виявлено нецільове використання більше 120 млн. грн.., а також у Херсонській області - більше 100 млн. грн.

Янукович повідомив, що результати перевірок свідчать, що тільки цього року втрати держбюджету через прояви корупції становили 9 млрд. грн. при загальній видатковій частині держбюджету-2006 140 млрд. грн.

На думку Януковича, всі корупціонери повинні бути названі поіменно й повинні бути покарані.

Янукович зазначив, що за результатами розгляду в середу на засіданні Кабміну питання про боротьбу з корупцією буде прийнято постанову Кабміну про стан фінансово-бюджетної дисципліни й заходи з посилення боротьби з корупцією.

У ході розгляду питання про боротьбу з корупцією, на яке Кабмін планує відвести 2 години, будуть заслухані доповіді голови Головного контрольно-ревізійного управління Петра Андрєєва, керівника Рахункової палати Валентина Симоненка й заступника генерального прокурора Тетяни Корнякової.

Як повідомлялося, раніше Президент Віктор Ющенко просив Генеральну прокуратуру зосередитися на боротьбі з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді