Бойко не визначився, чи збільшить поставки електроенергії в Бєларусь

Середа, 22 листопада 2006, 19:01

Україна й Бєларусь мають намір домовитися про обсяги й ціну експорту української електроенергії в Бєларусь до 15 грудня.

Про це сказав на прес конференції міністр палива та енергетики Юрій Бойко після зустрічі з міністром енергетики Бєларусі Алєксандром Озєрцом, передає proUA.

За словами Бойка, можливе збільшення обсягів експорту електроенергії в Бєларусь буде розглядатися в контексті загального балансу виробництва й споживання електроенергії й нових експортних контрактів.

"Я думаю, що в найближчій перспективі обсяги, які зараз поставляються, будуть збережені, у середньострокової - ми зможемо розглядати обсяги з урахуванням навантаження й вироблення електроенергії "Енергоатомом", - сказав міністр.

У ході зустрічі міністри обговорили умови поставок електроенергії в Бєларусь в 2007 році; можливість й умови транзиту електроенергії в Прибалтику та Польщу по території Бєларусі, а також приєднання України до об'єднання БРЕЛЛ (Бєларусь-Росія-Естонія-Латвія-Литва).

Угоду про паралельну роботу енергосистем Бєларусі, Росії, Естонії, Латвії й Литви (БРЕЛЛ) було укладено 18 квітня 2001 року у Вільнюсі (Литва).

Як повідомлялося, Бєларусь планує в 2007 році збільшити імпорт електроенергії з України до 4-5 млрд. кіловат годин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді