Опитування: 70% українців – бідні

Четвер, 23 листопада 2006, 16:09

Понад 70% населення України ставляться до категорії бідних, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським інститутом управління імені Горшеніна.

"Дані опитування говорять, що в Україні більше 70% громадян України можна віднести до категорії бідних", - сказав керівник департаменту соціологічних досліджень інституту Горшеніна Володимир Попович, представляючи результати дослідження.

Так, 23,3% респондентів відзначають, що вони "ледве зводять кінці з кінцями", 38,1% стверджують, що грошей їм вистачає тільки на їжу.

У цілому вистачає на життя, але не вистачає на коштовні речі (меблі, холодильник) - 33,5% респондентів.

Ніяких матеріальних труднощів не відчувають 5,1% населення країни.

"Але, незважаючи на це, в Україні щорічно збільшується кількість оптимістів", - відзначив директор інституту Горшеніна Кость Бондаренко, який також презентує результати соціологічного дослідження.

Зокрема, 9,9% населення очікують значних змін у країні, 29,4% респондентів розраховують на деякі позитивні зміни в країні. 24,5% вважають, що все залишиться без змін. Очікують незначні зміни в гіршу сторону 14,6% опитаних. Значних погіршень очікують 10,3% українців. Важко відповісти - 1,4%.

Опитування проводилося з 23 жовтня по 6 листопада в 13 регіонах України. Усього було опитано 2043 респондента. Помилка вибірки не перевищує 2,4%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді