Уряд підпорядкував авіацію Рудьковському

П'ятниця, 3 листопада 2006, 09:15

Кабінет міністрів видав постанову, якою утворино Державну авіаційну адміністрацію, як орган у складі Міністерства транспорту та зв'язку.

Адміністрацію створено на базі Державного департаменту авіаційного транспорту та Державної служби з нагляду за забезпеченням безпеки авіації, котрі ліквідовано, передає Ліга.

У постанові говориться, що до утворення органу з розслідування авіаційних подій Державна авіаційна адміністрація здійснює розслідування подій з цивільними повітряними суднами, які відбулися на території України, а також у встановленому порядку розслідування подій з цивільними повітряними суднами України, які відбулися на території інших держав.

Міністерство транспорту та зв'язку є правонаступником Державної служби за наглядом за забезпеченням безпеки авіації, Державна авіаційна адміністрація - правонаступником Державного департаменту авіаційного транспорту.

Нагадаємо, що напередодні Мінтрансзв'язку припускало створення до кінця поточного року єдиного авіаційного органу.

Однак дотепер не було відомо, яку структуру буде мати орган, що курує роботу авіаційної сфери. Правда, очікувалося, що в ході створення цього органу буде реорганізовано Державіаслужбу та Укравіатранс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді