Лавринович хоче вдарити по рейдерах законами

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:58

Міністерство юстиції планує розробити законодавчі механізми боротьби з рейдерством.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович у ході зустрічі з послом ФРН в Україні Райнгардом Шеферсом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо складові рейдерства, знаємо, як діють рейдери, і працюємо над тим, щоб законодавчо зробити рейдерство неможливим", - наводить слова міністра прес-служба Мін'юсту.

За словами Лавриновича, у рейдерських схемах "є замовник, що стимулює відповідними методами появу судового рішення, це рішення чекає державний виконавець, що законним способом, але дуже швидко, готується виконати це рішення. У цьому йому допомагають органи внутрішніх справ, котрі тільки чекають поки держвиконавець поставити підпис під виконавчим провадженням".

"Ця антигромадська дія, котра нелегітимна, однак відбувається абсолютно законним чином", - сказав міністр юстиції.

За словами Шеферса, стурбованість проблемою рейдерства найбільш часто висловлюють посли іноземних держав, а також закордонні суб'єкти підприємницької діяльності.

"Ця проблема значно погіршує імідж України. В міру збагачення окремих людей вона відлякує інвесторів від України в той час, коли країна має потребу в інвестиціях", - приводить прес-служба Мін'юсту слова посла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді