Застабілізовані

Четвер, 28 грудня 2006, 13:21

За останню добу Віктор Янукович у своїх публічних промовах вилив на слухачів ціле відро економічного оптимізму. Виявилося, що підвищення обсягу ВВП у країні, ріст інвестицій – це все заслуги безпосередньо його уряду.

Зі слів Януковича виходить, що саме його кабмін, "застабілізувавши" економіку, за декілька місяців допоміг шахтарям добувати вугілля, сталеварам – варити сталь, а селянам – пасти корів.

Дивно, що коаліційно-антикризовий прем'єр не згадав, наприклад, теплу погоду у грудні як одне з досягнень уряду з реформування української зими в контексті інвестиційно-іноваційної інтеграції у теплу Європу.

Наївність заяв глави уряду, їх безапеляційна безграмотність – досить цікавий прийом, який продовж уже другого десятиліття з різним успіхом допомагає українським прем'єрам конвертувати людську довіривість у власні політичні та фінансові капітали.

Прийом "це трапилося при нас – отже, завдяки нам" – просто роззброює незалежних експертів з економіки та права, яким, за логікою, треба всерйоз аналізувати дії та заяви уряду. Всерйоз не виходить ну ніяк, тому експерти повільно, але впевнено перетворюються на професійних сатириків.

Очевидно, що те, що насправді залежить від уряду – стабільність бізнес-середовища, ефективність державного сектору зі значним "соціальним" навантаженням (найяскравішим прикладом якого є ЖКГ) і, певною мірою, інфляційні процеси – все це було провалено.

Читайте далі на Економічній правді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді