Нова ідея від Костусєва: постійні номери на мобілки

Понеділок, 4 грудня 2006, 12:27

Антимонопольний комітет рекомендував Національній комісії з питань регулювання зв’язку та Міністерству транспорту та зв’язку вжити заходів для впровадження послуги збереження абонентських номерів при зміні оператора.

За висновками Комітету, перш ніж закріпити право споживачів на таку послугу на законодавчому рівні, зазначеним відомствам треба провести відповідну підготовчу роботу, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, як регулятор у цій сфері НКРЗ повинна визначити оптимальну модель маршрутизації трафіку, принципи розподілу та використання номерів, механізм та етапність запровадження послуги.

Зі свого боку, Мінтрансзв’язку, як відповідальний за впровадження технічної політики, має затвердити перелік конкретних заходів щодо створення технічної можливості вибору постачальників послуг у телекомунікаційних мережах та розробити відповідні галузеві стандарти і технічні вимоги.

Загалом, на думку Комітету, впровадження цієї послуги дозволить абонентам уникнути проблеми втрати номеру при зміні оператора. А операторам - вирішити проблему недостатньої ємності номерного ресурсу.

"Завдяки введенню послуги незадоволені абоненти, яких стримувала виключно прив’язаність до номеру, зможуть обирати кращих операторів. У свою чергу, це посилить конкуренцію між компаніями та спонукатиме їх до підвищення якості та зниження вартості своїх послуг, - заявив голова АМКУ Олексій Костусєв.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді