Ющенко поверне українську мову в кіно за допомогою Медведька

Вівторок, 20 лютого 2007, 19:17

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку оскаржити рішення суду про відміну рішення щодо обов’язкового дублювання частини іноземних фільмів українською мовою.

Про це Ющенко повідомив журналістам перед переглядом в одному з київських кінотеатрів фільму "Павутиння Шарлотти", дубльованого українською мовою.

Ющенко зазначив, що ще 8 місяців тому в Україні не було жодного фільму, дубльованого українською мовою. Натомість, сьогодні, за його словами, 40-50% іноземних фільмів дублюються українською. "Це непоганий прогрес", - зауважив президент.

За його словами, з 1 січня цього року працює загальнонаціональний норматив щодо дублювання українською 50% фільмів іноземного виробництва, а з другої половини року – 70% таких фільмів.

Ющенко наголосив, що незважаючи на те, що це рішення скасоване рішенням районного суду, він "дав доручення кілька днів тому генеральному прокурору відносно захисту національних інтересів у цьому питанні".

"Я переконаний, що це рішення буде переглянуте, тому що воно не відповідає національним цілям", - додав президент.

Ющенко також вітав підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством культури та українськими дистриб’юторами, відповідно до якого до кінця 2007 року передбачається досягти 100% дублювання українською мовою іноземних кінофільмів для дитячої аудиторії та 50% дублювання державною мовою фільмів для дорослої аудиторії.

Ющенко також констатував прогрес у розвитку української мови як консолідуючого фактору нації.

За словами президента, кожен громадянин України зобов’язаний знати та використовувати українську мову.

"Я не скажу, що останніми роками я розчарований у цьому питанні", - сказав Ющенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді