Ющенко думає, що українці живуть краще, ніж росіяни, хоча йому важче, ніж Путіну

Середа, 21 березня 2007, 14:03

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна переживає зараз прекрасний час.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "РИА Новости".

"Я не ідеалізую обставини. Але дуже добре розумію, як важливо для країни, новітня історія якої складає всього 15 років, формувати свою позицію не тільки у світі, але навіть стосовно найближчих сусідів", - сказав Ющенко.

"Тут дуже важливо правильно так сформулювати суть нашого національного інтересу, щоб забезпечити його реалізацію, закласти ту основну ідею, яка буде працювати десятки і десятки років", - підкреслив президент.

На думку Ющенка, "Росії це важко зрозуміти, тому що в Росії так питання не ставилося".

"Росія одержала стартові умови, які були в Радянському Союзі, і репрезентувати себе у світі, сформулювати основи зовнішньої політики їй було не так складно. Механізм наступності, от і всі", - відзначив він.

Також, за словами Ющенка, Росія не знала багатьох проблем гуманітарного плану, приміром, "проблеми материнської мови".

"Скільки тут у нас було спекуляцій, причому нечесних, диких, феодальних спекуляцій, доки суспільство не дало відповідь, як чинити у цьому питанні", - відзначив президент.

Говорячи про економічну ситуацію, Ющенко підкреслив, що Україна на сьогодні має "майже 10 відсотків щорічного росту ВВП, і це прекрасний показник".

За його словами, за 2005 рік доходи центрального бюджету збільшилися на 54 відсотки, у 2006 році - ще на 18 відсотків. "По суті, за два роки ми знайшли третій бюджет країни", - відзначив президент.

"Завдяки цьому забезпечили мінімальну пенсію на рівні прожиткового мінімуму, і в такий спосіб зняли питання колосальної бідності майже 14 мільйонів пенсіонерів, з яких дві третини одержували пенсії по мінімуму. І зараз те, що пенсії в українців більше, ніж у росіян, мені дуже приємно", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді