Ющенко віддасть пільги депутатів дитинці-сиротинці

Понеділок, 26 березня 2007, 16:27

Президент Віктор Ющенко визначив як невідкладні та направив до Верховної Ради для позачергового розгляду пакет соціальних законопроектів.

"Президент прийняв рішення підтримати як невідкладні ті 8 законопроектів, які, на його думку, є сьогодні надзвичайно актуальними – із тим, щоб вони протягом 30 днів були розглянуті на сесії парламенту", - наголосив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

"Йдеться насамперед про соціальну підтримку найбільш незахищених верств населення, врегулювання ситуації в житлово-комунальному господарстві, вирішення питань медичної допомоги", - повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, Ющенко подав до позачергового розгляду парламенту законопроекти про внесення змін до законів про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, про житлово-комунальні послуги, про виконавче провадження щодо заборони конфіскації житла за борги по ЖКП.

Також до Верховної Ради подано проекти законів про держпідтримку забезпечення громадян житлом, про попередження станів і захворювань, спричинених йодною недостатністю, та зміни до законодавства щодо відповідальності за випуск та продаж недоброякісних лікарських засобів.

Крім того, президентом внесено як невідкладні проекти змін до законів про статус народного депутата та про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні.

Зокрема, зміни до закону про держдопомогу малозабезпеченим сім’ям передбачають збільшення віку дітей з таких сімей, які мають право на одержання допомоги, з 16 до 18 років, а у разі навчання у вузах І – IV рівнів акредитації та профтех закладах - до закінчення ними навчання (але до 23 років).

Зміни, запропоновані до закону про послуги ЖКГ зобов'язують виробників, посередників та балансоутримувачів за власний рахунок встановити прилади обліку споживачам холодної та гарячої води, газо- та електропостачання і опалення до 1 січня 2008 року.

При невиконанні цієї вимоги передбачається, що оплата комунальних послуг з початку 2008 року для споживачів, не забезпечених лічильниками, нараховується із розрахунку середнього споживання в кожному конкретному населеному пункті зазначених послуг громадянами, в яких прилади обліку встановлені.

Законопроект про держпідтримку забезпечення громадян житлом та розвиток житлового будівництва передбачає житлово-будівельні субсидії при придбанні житла; держгарантії за борговими зобов'язаннями осіб, які викуповують житло; створення нової системи забезпечення житлом молоді, дітей-сиріт, багатодітних сімей.

Водночас, зміни до закону про статус народного депутата передбачають скасування пільг парламентаріїв, зокрема: матеріальної допомоги на оздоровлення та безоплатний проїзд на транспорті, безкоштовні паркування та отримання санаторно-курортних путівок, навчання за рахунок бюджетних коштів, отримання житла для постійного проживання або грошової компенсації на придбання житла.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді