Життя в Києві краще, ніж у Москві

Четвер, 5 квітня 2007, 12:05

Київ посідає 166 місце за рівнем життя серед інших 215 міст світу.

Такі результати щорічного дослідження Міжнародного консалтингового агентства Mercer Human Resource Consulting, пише газета "Дело".

Водночас столиця Росії, Москва, посідає у рейтингу 171 місце.

Кращі міста за рівнем життя знаходяться у Швейцарії. Найкомфортніше місто світу за рівнем життя - Цюріх. Найгіршими виявилися умови в Багдаді.

"В останні роки розрив між тими містами, що займають верхні і нижні рядки рейтингу, помітно збільшився", - відзначив старший аналітик агентства Слагін Паракатіл.

"У деяких регіонах світу життєві стандарти підвищилися, але збільшилася прірва між тими містами регіону, де загальний рівень життя високий, і тими, де панує політичне й економічне безладдя", - додав він.

Міста оцінюються за 10 категоріями, до яких увійшли 39 факторів - політичні, соціальні, економічні й екологічні, особиста безпека, здоров'я, освіта, транспорт і комунальне обслуговування.

За еталон експерти беруть Нью-Йорк, рейтинг якого визначається як 100. Усі інші міста можуть бути як кращими, так і гіршими за цей мегаполіс.

У 2007 році Нью-Йорк опинився на 48-му місці (мінус 2 позиції у порівнянні з 2006 роком), отже, у 2007 році в 47 містах світу життя краще, ніж у Нью-Йорку.

До п'ятірки найгірших для проживання міст увійшли Пуент-Нуар (Конго), Хартум (Судан), Бангі (ЦАР) і Браззавіль (Конго). Замикає список неспокійний Багдад (14,5 бали).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді