Лише половина українських школярів може навчатися в університеті?

Понеділок, 23 липня 2007, 13:45

Лише близько половини випускників українських шкіл на сьогодні мають достатній рівень знань для продовження освіти в університеті.

Про це заявив міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко, якого цитує прес-служба Соціалістичної партії.

"За результатами цьогорічного об'єктивного незалежного тестування приблизно 50-55% школярів мають достатньо високий рівень знань. Решта - це середній і низький рівень, який не дозволяє навчатись в університеті", - сказав Ніколаєнко в інтерв’ю газеті "Товариш".

На його думку, про недостатній рівень освіти свідчать і факти хабарництва у сфері освіти і вищих навчальних закладах, зокрема.

"Уже другий рік поспіль Міносвіти проводить опитування на тему корупції серед різних університетів. І що виявилось? На запитання "Як би ви відреагували на пропозицію викладача за певну винагороду допомогти вам з отриманням бажаної оцінки?", кожен п'ятий респондент був готовий скористатись нагодою", - наголосив міністр.

"Тому тут, звичайно, важливою є виховна роль. Щоб ми пропагували не того, хто займається хабарництвом, а навпаки - того, хто цього не робить", - вважає Ніколаєнко.

За його словами, "потрібно, щоб громадськість, політичні партії не спостерігали за процесами в освіті з боку, а бралися до їх вирішення".

"Радників багато, а робити нікому", - поскаржився Ніколаєнко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді