Черновецький оголосив 2008 рік Роком "доброчинності"

Четвер, 4 жовтня 2007, 08:30

Столичний мер Леонід Черновецький оголосив 2008 рік Роком доброчинності в Києві.

Своїм розпорядженням він створив організаційний комітет з підготовки та проведення відповідних заходів (з 17 осіб), який очолила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Київської міської держадміністрації.

За її інформацією, вже розроблено план основних заходів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок меценатів, міської комплексної програми "Турбота" і програми "Видатки фінансування міським головою соціально-економічних проблем, виконання передвиборної програми".

Крім того, розповіла Кільчицька, в планах створення найближчим часом міської Ради меценатів із числа представників великого бізнесу, промисловості, ЗМІ, державних і суспільних організацій, міської і районної влади.

Передбачається, що раз на місяць вони обговорюватимуть організаційно-технічні та фінансові питання забезпечення акцій у рамках Року доброчинності в Києві.

Планується, що протягом усього 2008 р. столична влада відзначатиме підприємства, організації і меценатів, які надають допомогу інвалідам, багатодітним сім’ям та іншим малозабезпеченим киянам. У грудні найвизначніших добродійників запросять взяти участь у культурно-мистецькій акції "Благодійник року".

Міська влада розраховує, що меценати постійно організовуватимуть походи в театри, кінотеатри, музеї, цирк, зоопарк тощо для одиноких пенсіонерів та інвалідів, які перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування, та підопічних інтернатних установ як дитячих, так і дорослих.

За словами заступника голови КМДА, міська влада також всіляко заохочуватиме  благодійників до надання допомоги дитячим будинкам-інтернатам, забезпечення кінозалів інтернатних установ сучасним обладнанням, організації відвідувань новорічних концертно-циркових вистав для дітей із малозабезпечених сімей тощо.

Крім того, у травні 2008 р. має відбутись соціальна акція "Рука милосердя" для дітей-сиріт, а в грудні цього ж року ще одна – "Зоря надії", під час якої благодійників року буде відзначено та нагороджено відзнаками Київського міського голови.

В навчальних закладах міста проведуть уроки "Добре діло роби сміло".

У грудні ж нинішнього року батьки та лідери учнівського самоврядування проведуть акцію "Поділись теплом" для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді