Ющенко подивився телевізор і взявся за донецьких "вершителів долі"

Четвер, 29 листопада 2007, 10:51

Президент Віктор Ющенко вимагає від Генпрокурора Олександра Медведька інформування громадськості про притягнення до відповідальності посадовців, винних у незаконному засудженні жительки Донеччини за вбивство, якого вона не скоювала.

Як повідомив заступник голови секретаріату президента Ігор Пукшин, відповідний лист глави держави направлений генпрокурору, зважаючи на значний резонанс, який викликала в суспільстві справа донеччанки Світлани Зайцевої.

Пукшин нагадав, що раніше секретаріат президента вже направляв відповідний лист про проведення ретельної перевірки з цього приводу, однак "до теперішнього часу реагування відсутнє".

З огляду на зазначене, Ющенко вимагає від Медведька "вжити невідкладних заходів" щодо термінового інформування його та громадськості про притягнення до встановленої законом відповідальності винних посадових осіб, повідомляє прес-служба президента.

Раніше в ефірі телеканалу "Інтер" був показаний сюжет про долю донеччанки Зайцевої, яку було засуджено до 7,5 років позбавленя волі за злочин, якого не скоювала.

Після річного ув’язнення Зайцевої знайшли справжніх убивць і вона була звільнена, однак на той час уже хвора на туберкульоз, на який занедужала у в’язниці.

У квітні 2006 року 28-річна Зайцева померла, залишивши сиротами трьох дітей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді