Ющенко нагадає про голодомор зупинкою транспорту

Субота, 3 листопада 2007, 10:16

Президент Віктор Ющенко утворив оргкомітет з підготовки та відзначення у 2007 році Дня пам'яті жертв голодоморів.

Відповідний указ від 2 листопада розміщено на сайті президента.

Указом також передбачено оголосити 24 листопада 2007 року о 16 годині на вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу хвилину мовчання, зупинивши на цей час роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім підприємств, де це не допускається за технологією виробництва), рух громадського та приватного транспорту у населених пунктах з подаванням відповідних звукових сигналів.

На території України в цей день доручено приспустити державний прапор, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо і телебачення.

Кабінету міністрів доручено вжити разом із Київською міськдержадміністрацією невідкладних заходів щодо прискорення проектування та спорудження у Києві Меморіалу пам'яті жертв голодоморів в Україні та передбачити кошти для його фінансування під час доопрацювання проекту закону про держбюджет на 2008 рік.

Співголовами оргкомітету призначено першого заступника глави секретаріату президента Івана Васюника та віце- прем'єра Дмитра Табачника. Їм у триденний строк доручено за погодженням з прем'єр-міністром внести пропозиції до персонального складу оргкомітету.

У тижневий строк оргкомітет має затвердити план заходів з підготовки та відзначення у 2007 році Дня пам'яті жертв голодоморів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді