У Вакарчука запровадили обмеження для вступників

Вівторок, 25 грудня 2007, 10:51

Міністерство освіти запровадило обмеження, за яким випускники шкіл зможуть одночасно подавати свої документи лише на 9 факультетів – максимально по три в один навчальний заклад.

Як повідомляє "Німецька хвиля", це пов’язано з тим, що з наступного року вступ у вищі навчальні заклади відбуватиметься шляхом незалежного зовнішнього тестування.

За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання освіти Лариси Середяк, раніше були випадки, коли абітурієнт одночасно подавав документи на 12 факультетів одного вузу, і це викликало технічні труднощі.

Вона також повідомила, що з 60 тисяч потенційних вступників Львівської, Волинської та Рівненської областей на зовнішнє тестування поки що зареєструвалася лише третина.

На думку Середяк, таку низьку активність випускників можна пояснити двома причинами:

більшість ВНЗ досі не вивісили списки необхідних предметів для вступу, крім того - на Львівщині гостра проблема з паспортними бланками і випускники не можуть отримати паспорт, який потрібен на реєстрацію.

Крім того, Середяк повідомила, що під час самого тестування, яке відбуватиметься у квітні-травні, діти з вадами зору можуть розраховувати на певні пільги.

Вони отримають більше часу на відповіді. На скільки більше, ще не визначено. А нагляд за тестовими зошитами здійснюватиме державна служба охорони.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді