Черг за грошима Ощадбанку більше не буде?

Субота, 26 січня 2008, 12:15

Голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей відзначає низьку зацікавленість громадян у виплатах заощаджень через "Укрпошту".

Про це він заявив в інтерв`ю тижневику "Дзеркало тижня", повідомляє УНІАН.

"І варіант з "Укрпоштою" не обходиться без накладок. Спочатку всі кричали "давай-давай", а зараз ніхто не пише заяв - тому що листоноші потрібно п`ять днів чекати. Приходять в банк: "Давайте гроші!" А ми гроші дати не можемо - вони вже передані "Укрпошті", - сказав він.

Водночас, за словами Гулея, незабаром черг біля банку не буде.

"Наступного тижня буде ще простіше. Ці черги взагалі зникнуть", - сказав голова правління Ощадбанку.

Він також повідомив, що жителі сіл одержуватимуть компенсації тільки в гривнях.

"Сільський житель одержить тільки гривні. Рівень безпеки не дозволяє нам здійснювати розрахунки в сільських відділеннях банку в доларах", - сказав Гулей.

При цьому Гулей висловив упевненість, що "20 млрд. з бюджету нинішнього року ми точно одержимо".

Згідно з постановою Кабміну від 17 січня кожен вкладник Ощадбанку може одержати компенсації втрат за вкладами в Ощадбанку СРСР у відділенні поштового зв`язку або з доставкою їх листоношею додому.

Кошти відділеннями "Укрпошти" мають бути доставлені і виплачені заявникам не пізніше п`яти робочих днів з дати подачі ними заяв до Ощадбанку.

"Укрпошта" планує почати перші виплати з доставки громадянам України компенсації втрат від знецінених вкладів в установах Ощадбанку СРСР наступного тижня, тобто починаючи з 28 січня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді