Чи задіяна влада в провокаціях проти "Української Правди"? Чекаємо на відповідь

Середа, 4 вересня 2013, 13:55

Останніми днями редакція отримала десятки повідомлень про те, що Україні розповсюджується паперова версія "Української правди". Це - віддруковане типографським способом видання, яке повністю наслідує наш дизайн, але публікує тексти, які ніколи не виходили на сайті "Української правди".

Ця газета є фальшивкою. Так само неправдивою є інформація, вказана у вихідних даних - про те, що видавцем газети є Приватне підприємство "Українська правда". Зазначена компанія не має жодного стосунку до появи цієї газети.

Головним редактором фальшивки вказано "Притула О.Є", відповідальним за випуск - "Лещенко С.Т." Це - прізвища редактора сайту "Української правди" та його заступника із перекрученими ініціалами.

Заявлено наклад в розмірі 1 мільйон екземплярів.

Публікація фальшивої газети збіглася в часі з запуском сайту-клону Української правди, дизайн якого повністю наслідує наш.

 
 

Ми розцінюємо ці події - як випуск фальшивої "друкованої" Української правди, так і онлайн-"двійника" - як такі, що спрямовані на дискредитацію нашого видання. Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні.

При чому ми вважаємо завищеним тираж у 1 мільйон екземплярів фальшивої газети, спрямованим на те, щоб відзвітувати замовнику атаки на "Українську правду" про масовану кампанію, організовану його коштом.

З наближенням виборів президента провладні сили акумулювали в своїх руках практично весь медіа-ринок. І якщо раніше вони не акцентували увагу на інтернет-виданнях, то протягом останніх місяців спостерігається посилення присутності провладних ресурсів у мережі.

Ми за конкуренцію, водночас не сприймаємо методи, засновані на поширенні перекрученої інформації, що базується на прослуханих телефонних розмовах, крадіжці особистої інформації, створенні сайтів-клонів та випуску фальшивок.

У зв'язку з поширенням фальшивки під виглядом "Української правди" ми готуємо заяву до правоохоронних органів. Перевірка та подальше розслідування дозволить з'ясувати, чи причетні провладні сили до появи двійників "Української правди".

Не важливо, хто саме замовив та фінансує ці операції – Медведчук, Клюєв, Льовочкін, Арбузов, Захарченко, Сівкович, Фірташ чи Курченко. Мало цікавить, хто саме виконує такі "завдання". Факт, що все це має місце за повної бездіяльності влади.

Влада може спростувати свою причетність до останніх подій в інформпросторі в єдиний спосіб - знайти виконавців та замовників, які розповсюджують фальшивку. Якщо цього не буде зроблено, це означатиме одно - влада в Україні або не діє, або задіяна в провокаціях проти незалежних ЗМІ.

Редакція "Української Правди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді