Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Експорт послуг. Інфографіка

Вівторок, 29 жовтня 2013, 10:42

Цього разу ми пропонуємо інфографіку, котра пояснює ще дві сфери торгівлі, в яких очікуються значні зміни після підписання угоди. Минулого тижня інфографіка стосувалася торгівлі сільськогосподарськими товарами. Цього разу – скасування бар’єрів у торгівлі послугами, а також часткового спрощення руху робочої сили.

Про експорт послуг важко говорити предметно, адже це не товар, який виготовляється за певними правилами, транспортується, перетинає кордон, продається і споживається в іншій країні.

Особливість послуг у тому, що вони споживаються в момент створення. В розділах Угоди, які стосуються експорту послуг, практично немає цифр, і користь від змін, які стануться після підписання Угоди, важко виміряти монетарно.

Ще одна особливість розділів угоди про надання послуг – у них йдеться лише про заборони та обмеження.

Будь-яка діяльність, яка не згадується в угоді, може вільно вестися українськими підприємцями на території ЄС. Всі винятки – прописані в документі, і жодні інші обмеження, не передбачені ним, застосовуватися не можуть.

Отже, це гарантія, що в діяльність українських підприємств не втрутяться і її не заборонять, незважаючи на те, як змінюватиметься національне законодавство кожної з країн-членів ЄС.

Натисніть, щоб збільшити 

Інфографіка виготовлена громадською організацією "Центр-UA" спільно з TEXTY.org.ua за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді