Що найважливіше для кожного з нас?

Понеділок, 18 липня 2011, 14:55

Шановні читачі, прислухаючись до того, про що зараз найчастіше говорять, і згадуючи дещо зі своїх минулих літ, ставлю собі запитання: що в нашому суспільстві найважливіше?

З цього приводу хочу поділитися з вами деякими думками і тим самим запросити вас замислитися та зробити для себе висновки.

Наша відповідь на запитання, хто чи що для нас є найважливішим – має величезне значення в нашому житті.

Проїжджаючи різними українськими містами, містечками чи селами, помічаємо, що на нашій землі дуже багато діючих культових споруд: храмів, домів молитви, синагог, є навіть мечеті. Це свідчить про те, що в нас велика кількість людей вірять у Бога.

За повідомленнями ЗМІ, на християнське свято Зіслання Святого Духа, яке в народі називають Зеленими святами, коло 5 мільйонів осіб брало участь у Богослужіннях. Якщо люди так активно відвідують божі доми, то, правдоподібно, Бог і те, що Боже, є для них дуже важливим, визначальним у їхньому особистому, родинному, громадському та громадянському житті.

Однак події зі щоденного життя нашого суспільства розвіюють такі висновки. Нещодавно я слухав радіопрограму на економічну тематику. Ведучий почав її таким словами: "А тепер будемо говорити про найважливіше – про гроші". Запрошені співрозмовники старалися пом’якшити це категоричне твердження, хоча у своїх висловлюваннях дотримувалися такої самої позиції.

Скрізь чуємо розмови про гроші, що вказує на прив’язання до них багатьох українців.

Достатньо згадати хоча б про таку хворобу нашого суспільства, як корупція. Хабарництво може відбуватися як на дуже високому державному рівні, так і на низькому щаблі місцевого життя, але суть цього явища є однаковою, байдуже, чи йдеться про 100 гривень, чи про 100 000 у. о.

Періодично засоби масової інформації подають перелік найбагатших людей України.

Щороку цей список стає довшим, а статки найбагатших осіб - більшими. До речі, вказані в ньому особи становлять верхівку політичного та економічного життя.

Дивно, що ЗМІ не звертають уваги на чесність чи освіченість згаданих осіб, бо якщо б вони такими були, то становили б еліту української нації.

Сподіваюся, ці мої міркування допоможуть шановним читачам зрозуміти, що відбувається, і навіть більше – знайти вихід із такої ситуації, на яку чуємо багато нарікань.

Кожен із нас повинен рішуче посісти певну позицію, запитавши себе, хто або що для мене в житті найважливіше. Сьогодні в Україні багато людей вагаються, їм бракує сили духу, щоб прийняти остаточне рішення.

Якщо ми не перестанемо блукати, думати одне, а робити інше – не матимемо такого майбутнього, якого справді хочемо. Визначаймося, але пам’ятаймо, що кожний вибір має свої наслідки.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики