Світова інтернет-криза

П'ятниця, 03 лютого 2012, 14:13

Група "The Anonymous" з'явилася ще в 2008 році, як протидія проти анти-піратських законів, і займається хакерством, тобто атаками всіх урядових чи комерційних сайтів, пов'язаних із комерціалізацією веб-простору. Але всесвітньовідомої слави група набула лише в цьому місяці.

З жовтня 2011 року в США на вулицях Нью-Йорку біля Волл Стріт почали з'являтися молоді люди в масках Анонімуса, Гая Фокса з фільму "V означає вендета ". Вони протестували проти законів, які прийняв уряд США щодо захисту авторських прав, контенту, який лежить на сторінках інтернету.

Зібралося їх декілька тисяч. Закінчилося все побиттям та розгоном поліції.

Група "The Anonymous" виклала відео про жорстокі дії поліції та пообіцяла ще помститися.

19 січня 2012 року уряд США закрив сайт MegaUpload, а через 15 хвилин відбулися хакерські атаки на сайти Білого Дому, ФБР, Департаменту Юстицій, офісу авторських прав США та великих звукозаписувальних компаній на декілька годин.

26 січня 2012-го відбулася атака цієї ж групи на сайт Європарламенту після підписання в Японії закону про "Торгову угоду боротьбі з контрафактом", скорочено АСТА. Цей закон підписали 22 країни-члени Євросоюзу, а також азійські держави та країни Американських материків.

28 січня відбулися атаки на три мексиканські владні сервери – міністерства внутрішніх справ, Сенату та кабінету міністрів.

У цей же день відбулися атаки на словацькі урядові сайти та мітинг проти закону АСТА. Люди тримали плакати із символікою ліберальної партії "Свобода та справедливість", котра виступає проти обмеження користуванням нелегальним контентом у мережі інтернет.

30 січня в Празі відбулася демонстрація проти закону АСТА. Декілька сот людей прийшли в типових уже для групи "The Anonymous" масках із фільму "V означає вендета" з урядовими гаслами про відставку Вацлава Клауса, через його рішення підписати закон АСТА, із криками "Свобода" та із прапорами від Чеської піратської партії. Чехи обурюються, що компанія, яка збирає кошти за завантаження пісень із сайтів, отримані гроші порівну роздає чеським звукозаписувальним компаніям, навіть якщо всі альбоми належать виконавцям з інших країн. З гаслами "За що ми маємо платити свої гроші", вони пішли під стіни президента.

1 лютого 2012 український інтернет шокувала звістка про закриття найбільшого файлового ресурсу в Україні – ex.ua, після чого "лягли" сайти адміністрації президента, міністерства зовнішньої політики, камінету міністрів, СБУ та інші урядові сайти.

Ця подія набула широкого резонансу в Україні.

Джерела повідомляють, що атаки почали хакери, які не мають відношення до "The Anonymous", але зараз вони підтримують також і дії українських юзерів інтернету.

Дуже швидких обертів набирає діяльність "The Anonymous", але й швидкого розголосу так само.

Телеканал CNN вже робив декілька репортажів про цю групу. Розривається повідомленнями іноземна преса. А молодики з "The Anonymous" повідомляють, що не відступляться й будуть надалі "класти" урядові сайти у всіх країнах світу та виборювати права піратського контенту.

Також, ця група займається блокуванням дитячих порносайтів та розголошуванням інформації з фінансових установ із Волл Стріт. Адже на думку членів групи в США, люди з Волл Стріт мають багато грошей, що не відповідає реальності, і тому хочуть соціальної справедливості. Також, їх дуже цікавлять події із Близького Сходу, і час від часу вони так само надають хакерську підтримку протестувальникам у Єгипті.

Система дій "The Anonymous" завжди одна й та сама.

Спочатку вони повідомляють у Твіттері та на своєму сайті, що сьогодні збираються атакувати, а далі починають хакерські "напади".

Зараз ця група наводить великий жах на власників комерційних сайтів. Так, один британський сайт, прочитавши, що на сьогодні його будуть атакувати, просто від'єднав сервер, аргументуючи це тим, що не бажають, щоб хакери дізналися якусь особисту інформацію їхніх клієнтів.

Тож, поки світ переляканий через нове сильне інтернет-угрупування, наша влада так само не може спокійно спати через атаки на їхні урядові портали.

І хай вони не приймали закон АСТА, але так само позбавили українців їхнього рідного контенту. І ми змогли показати, що й нам терпець уривається.

Гасло "The Anonymous": Нас – легіон. Не забуваємо. Не пробачаємо.

Правда ж, гарне гасло для нової революції "з Facebook'у"?

Марина Бишенко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами