Йде війна за Незалежність

Субота, 21 лютого 2015, 14:18

Коли мої унсовці з 24 Сотні Самооборони вимагали, щоб відпустив їх на допомогу штурмуючим сотням, я вже біля сцени бачив перших вбитих. Їх принесли з Інститутської.

На 70 моїх хлопців було 30 бронежилетів, а зброя була лише в трьох. А з того боку була команда від "гаранта" – "Вбивати". "Правоохоронці" цілили в голову і в груди.

Та стримати моїх вояків було нереально – я відпустив 15-ро самих гарячих, хоча їх "броніки" могли пробити кулі калібру 7,62.

Решту повів показати тіла мертвих.

В той день було багато крові. Я заспокоював двох молодих бійців, які шукали смерті, – хотіли вилізти на дах готелю "Україна", щоб вбити снайпера. І запам’яталася та тиша, коли настав вечір, невідомість – що буде далі?!

20 лютого – це відправна точка – в цей день МИ, Громадяни, перемогли режим Януковича.

"Донецький пахан" втікав разом зі зграєю своїх "псів" до свого "хазяїна". Революція перемогла і почалася війна за Незалежність . Війна з Росією.

Ми мали це пройти в 1991-92 роках – але наші президенти намагалися відтягнути те, що мало статися. Ми, унсовці, воювали на Кавказі проти московських агресорів, бо розуміли, що домігшись свого там – вони прийдуть на нашу землю. Бо не буде нової імперії – не буде "русского мира" без знищення Української держави.

Тому ті, хто вважають, що забравши Донбас кремлівський карлик насититься, дуже помиляються. Крокодил, коли плаче, не сумує. Це – шлунковий сік, що ллється аж через очі. Він заспокоїться лишень тоді, коли з нього зроблять військові черевики!

Символічно, що найзапекліші бої за Донецький аеропорт були 19-20 січня – в ці ж дні рік назад "коктейлі Грушевського" змусили "Беркут" відступати, а сьогодні, коли ми вшановуємо Небесну Сотню, – Дебальцеве.

Путін, янукович і вся п'ята колона Кремля хоче реваншу. Але як і в ті пам'ятні дні, коли наші хлопці з щитами і кулаками йшли проти автоматів Калашникова, – ми ПЕРЕМОЖЕМО, бо не маємо права програти.

Над нами душі наших товаришів – їх там тисячі в Війську Господньому, яке воює за нас.

Світла пам'ять унсовцям з Небесної Сотні – білорусу Михайлу Жизнєвському і вінничанину Максиму Шимку. Тоді ж, 20 лютого, по дорозі додому був вбитий "тітушками" ірпенчанин Роман Чорногуз. Вічна пам'ять і слава в віках нашим Героям.

А на нас чекає бій!

Ігор Мазур "Тополя", унсовець, офіцер розвідувального батальйону, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Міста 2.0: що спільного між Масдаром і Миколаєвом

Головні зміни у проведенні ВЛК та визначенні придатності військових 

Чи дійсно Україні потрібна державна програма кешбеку?

Навчити орла літати

Оренда закладів освіти та лікарень: що пропонує новий законопроєкт?

Перевірка конкуренцією: чи готова Україна до євроінтеграції у сфері залізничних перевезень